ГоловнаНовиниОлександр Зінченко та Ілля Забарний: «Ми грали за кожного українця!»

Олександр Зінченко та Ілля Забарний: «Ми грали за кожного українця!»

Після переможного фіналу відбору плей-оф, після якого Україна здобула путівку на Євро-2024 гравці синьо-жовтих поділилися емоціями від пережитого у розмові з кореспонденткою АСЖУ.

Олександр Зінченко:

– Ми очікували такої важкої гри від Ісландії. Насамперед ця команда дуже міцна, вона грає за рахунок контратак, дуже добре використовує свої стандарти. Але ми все ж таки виграли. Атмосфера в роздягальні була неймовірна, емоції зашкалювали, сьогодні ми всі розуміли, що результат стоїть на першому місці, тому що ми грали не лише за себе та своїй сім’ї, а й за кожного українця. Коли ми отримали повідомлення від наших військових зі словами підтримки, то для нас вже не потрібно було мати якоїсь подвійної мотивації. Також сьогодні на стадіоні була неймовірна підтримка, яка підштовхувала нас йти вперед та забивати м’ячі».

Ілля Забарний:

Другий матч поспіль з 0:1 ми робимо 2:1, як це вам вдається?

– Вже звикли трішечки (сміється), але розуміли, проти кого ми граємо і що не потрібно було пропускати, але наприкінці все сталося так, як ми хотіли, ми змогли забити 2 м’ячі. Насправді, ми помітно домінували у грі. Особисто я бачив, що Ісландія не хотіла грати саме в футбол, а грала лише по рахунку, розраховуючи на перемогу. Хочу подякувати всім вболівальникам за підтримку та віру в нас. Коли ти бачиш українські прапори, це дуже надихає.

Якими були емоції після незарахованого голу?

– Було дуже прикро, тому що ми розуміємо, що кожен м‘яч на вагу золота. Але ми зібралися і виправили ситуацію.

Чи тиснули на вас публікації  ЗМІ до матчу?

– Медіа  багато писали, що ми сильніші й повинні спокійно проходити, але всі ми розуміємо, що таке матчі на виліт – це завжди дуже важко.

У цьому відбірному циклі Україна часто виграє на характері. Можливо, в якийсь момент не вистачає стабільності?

– В нас молода команда, є якісні футболісти на всіх позиціях, і я думаю, з часом це прийде. Ми ще зможемо показати свій максимум.

Крістіна Пастухова, членкиня АСЖУ та AIPS

Популярні новини