ГоловнаНовиниНаціональна команда України розпочала підготовку до матчів плей-оф відбору на Євро-2024

Національна команда України розпочала підготовку до матчів плей-оф відбору на Євро-2024

Українська збірна має пройти двох суперників на Шляху “В”, щоби влітку вирушити до Німеччини на  фінальний турнір чемпіонату Європи, оскільки у відборі на Євро-2024 Україна посіла третє місце у групі та не потрапила напряму до фінальної частини чемпіонату Європи.

Опоненти

Першим суперником для України стане збірна Боснії й Герцеговини, з якою ми  гратимемо на виїзді. Фінальний поєдинок, потенційним суперником в якому можуть бути Ізраїль або Ісландія, підопічні Реброва проведуть у статусі господарів.

Історія зустрічей

У відбірній групі на чемпіонат світу-2022 Україна вже протистояла Боснії та Герцеговині. Перший матч команд у Львові завершився із нічийним рахунком (1:1), а у матчі-відповіді в Сараєві українці виграли з рахунком 2:0. Тоді голами у ворота суперників відзначилися Олександр Зінченко та Артем Довбик.

Загалом 4 рази зустрічалися збірні Ісландії та України. Востаннє команди протистояли одна одній у відборі на ЧС-2018. Той матч завершився нічиєю 1:1 у Києві, а поєдинок у Рейк’явіку з рахунком 2:0 виграли ісландці.

Одночасно з Ісландією ймовірним суперником на шляху національної збірної на Євро вважається Ізраїль. Серед збірних Шляху “В” саме з цією командою підопічні Сергія Реброва мають найбільшу історію протистоянь — шість матчів. Останній поєдинок було проведено у товариському форматі 2013 року. Тоді  українці з рахунком 2:0 виграли у Києві.

Фото УАФ

Склад команди

До основного реєстру збірної увійшли 28 виконавців, ще двоє перебувають у резервному списку.

Воротарі: Георгій Бущан (Динамо Київ), Анатолій Трубін (Бенфіка, Португалія), Андрій Лунін (Реал Мадрид, Іспанія).

Захисники: Олександр Караваєв, Денис Попов, Олександр Тимчик (усі — Динамо Київ), Микола Матвієнко, Юхим Конопля, Валерій Бондар (усі — Шахтар), Богдан Михайліченко (Полісся), Віталій Миколенко (Евертон, Англія), Ілля Забарний (Борнмут, Англія), Максим Таловєров (ЛАСК, Австрія).

Півзахисники: Олександр Зубков, Георгій Судаков (обидва — Шахтар), Микола Шапаренко, Володимир Бражко (обидва — Динамо Київ), Олександр Піхальонок, Олексій Гуцуляк (обидва — СК Дніпро-1), Олександр Зінченко (Арсенал, Англія), Віктор Циганков (Жирона, Іспанія), Михайло Мудрик (Челсі, Англія), Сергій Сидорчук (Вестерло, Бельгія), Руслан Маліновський (Дженоа, Італія).

Нападники: Артем Довбик (Жирона, Іспанія), Роман Яремчук (Валенсія, Іспанія), Данило Сікан (Шахтар), Владислав Ванат (Динамо Київ).

Резервний список: Дмитро Різник, Єгор Назарина (обидва — Шахтар).

План підготовки

Збірна України розпочинає підготовку до вирішальних матчів плей-оф відбору Євро-2024 14 березня в іспанській Марбельї. Про це повідомляє прес-служба УАФ.

На півдні Іспанії команда Сергія Реброва готуватиметься до 19 березня – на полях футбольного центру Банус. Легіонери прибудуть упродовж першого тижня зборів після матчів у своїх клубах.

19 березня делегація збірної України вирушить до Сараєва, де базуватиметься два дні до матчу плей-оф. Передматчеве тренування пройде на арені Біліно Поле у місті Зениця, за 70 км від столиці Боснії і Герцеговини.

21 березня о 21:45 за київським часом відбудеться півфінальний матч плей-оф відбору Євро-2024, у якому зіграють Боснія і Герцеговина та Україна.

Фото УАФ

22 березня синьо-жовті візьмуть курс із Сараєва на польську Познань. Упродовж трьох днів (22—24 березня) українці готуватимуться до другої березневої гри в містечку Опалениця біля Познані.

25 березня підопічні Сергія Реброва переїдуть до Вроцлава, де проведуть офіційне тренування на полі стадіону Тарчинський Арена Вроцлав.

На 21:45 за Києвом 26 березня призначено початок заключного поєдинку березневого збору національної команди України.

Відомо також, що у червні національна команда проведе три товариські матчі.

Наразі офіційно підтверджено, що 7 червня синьо-жовті проведуть гостьовий поєдинок із Польщею, а 11-го зіграють у Кишиневі проти Молдови.

Згодом стане відомо про дату проведення в червні ще одного поєдинку та про суперника в ньому — одразу  після підписання відповідного контракту.

Узагальнення:

21 березня збірна України в Зениці в межах півфіналу плей-оф відбору Євро-2024 зіграє проти Боснії і Герцеговини, а 26 березня у разі успіху підопічні Сергія Реброва мають зіграти з переможцем пари Ізраїль – Ісландія у битві за путівку на Євро-2024.

Фото Ralf Ibing

Фінальна частина чемпіонату стартує в Німеччині 14 червня 2024 року. В разі виходу збірна України зіграє там у групі E проти Бельгії, Словаччини та Румунії.

Наразі основну частину кваліфікації подолали вже 20 команд. Німеччина автоматично пройшла до групового раунду як господар змагань.

Дотепер збірна Україна тричі грала у фінальній частині чемпіонату Європи: у 2012-му, 2016-му та 2020 роках. Її найліпший результат на даному турнірі — чвертьфінал Євро-2020.  

Катерина Бондаренко, студентка Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, членкиня АСЖУ

Популярні новини