ГоловнаНовиниЯрослава Магучіх: «Друга спроба на 2.02 була близько»

Ярослава Магучіх: «Друга спроба на 2.02 була близько»

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх очікувано перемогла у стрибках у висоту у Другому дивізіоні командного чемпіонату Європи, який відбувається у польському Хожуві одночасно з Європейськими Іграми. Перемогу українці приніс стрибок на 1.97 м, якого вона змогла досягти у третій спробі. Водночас три спроби на висоті 2.02 м виявилися невдалими, хоч у другій спробі Ярослава була дуже близька до успіху.

Ярославо,  Ви перемогли у вашій групі з результатом 1.97 м. Із трьох спроба на 2.0.2 мені сподобалася друга спроба…

– Друга спроба була найкраща, вона була близька. Можливо, якщо я б одразу, розуміла, що є ще третя, тому що я думала в нас, була таке, що 4  спроби невдалі і все, завершується змагання. Тож  я думала після другої спроби, що все –  не взяла, значить, змагання закінчено. Однак  потім мені сказали, що є третя, треба стрибати. Але на сьогодні, я дуже щаслива, що стрибнула 197. На жаль, з третьої спроби, тому є над чим працювати. Справді, цей старт це показав, тому будемо напрацьовувати та йти до своєї мети.

Чи важко Вам налаштуватися на третю спробу, коли вже все висить на волосинці? Чи вмієте абстрагуватися від напруги?

– Ви знаєте, це вже не перше моє змагання, коли я стрибаю з третьої. Звичайно це складно, хочеться не витрачати багато енергії на спроби, хочеться стрибати з першої, аби високі результати показувати, аби були сили. Але поки що ми працюємо над цим і насправді я в хорошій формі, і я відчуваю, що готова стрибати за 2 метри. Сезони моїх минулих стартів це показали, але працюємо і я дуже щаслива бути тут, представляти нашу країну на командному Чемпіонаті Європи і на Європейських Іграх. Тому що зараз все разом. Дякую військовим, які захищають. Завдяки їм я маю цю можливість тут виступати і показувати результати.

Фото НОК України

Нинішній формат поєднання Європейських Ігор та командного чемпіонату Європи доволі специфічний. Чи важко знайти мотивацію на такі змагання?

– Я, взагалі,спочатку їхала на Європейські Ігри, а потім дізналася, що це командний чемпіонат Європи і ми боремося за вихід до першого дивізіону, але водночас індивідуально ми боремося за медалі на Європейських Іграх. Тому спочатку було складно, але потім призвичаїлася. Я розуміла, що просто треба стрибати і все буде гаразд.

Тепер  будете спостерігати за першим дивізіоном і стежити за їхнім результатом?

– Так, у неділю вони стрибають, тож будемо дивитися.

 – Хто міг би дотягнутися до Вашого результату? Кого Ви вважаєте     своїми головними конкурентами?

–  Дуже складно сказати, тому що, дівчата всі готові і минулі змагання це показали, що всі у гарній формі, тому не можу так сказати. Будемо дивитися.

– Однак очевидно, що на нагородженні ви у будь-якому разі не будете, бо ви уже поїдете, так?

–  Сказали, що якось медалі нам передадуть через НОК.  

– Як оцінюєте умови для атлетів на Європейських Іграх?

– Тут гарно. Але основні Європейські ігри в Кракові, де, на жаль, ми не маємо можливості виступати, бо там нема легкоатлетичного стадіону. Тому ми, легка атлетика живе окремо від всіх. Але ми дивимося усі сторіз. Думаю, Польща гарно приймає. І нас в принципі дуже гарно прийняли, тому все добре. Слава Україні!

–  Героям слава!

Олександр Гливинський, Хожув, Європейські Ігри  

Популярні новини