ГоловнаНовиниЛомаченко б'є Ортіса у важкому бою

Ломаченко б’є Ортіса у важкому бою

Василь Ломаченко, який не боксував майже рік, після перемоги над Річардом Комі, повернувся в ринг і здобув дуже непросту перемогу у нью-йорському “Медісон Сквер Гардені” над Джермейном Ортісом.

Суперник, який був вище Василя й на шість років молодшим, виявився дуже класно підготовленим. Головне, що американець не боявся грізного конкурента, сміливо атакував й непогано захищався. Після першого раунду під правим оком Ломо з’явилася гематома. Ортіс запропонував високу швидкість, що трохи здивувало українця. Ломаченко звик у дебюті прораховувати конкурента, а потім додавати й не залишати шансів опоненту.

Фото Mikey Williams/Top Rank Inc

Тут же американець не давав Василю придивитися, а сміливо йшов уперед й пробивав захист свого візаві. Ломаченку знадобилося п’ять раундів для того, щобb відчути свій бокс, пристосуватися до джебу та манери Джермейна й розпочати вести вже свою гру. Зрозуміло, що майстерність, таймінг та блискуча робота ніг у Василя нікуди не поділися. Він все так же відчуває, як і коли потрібно додати, а коли взяти паузу. Але, якщо раніше суперники взагалі не могли влучити по Ломаченку, пропускали багато й здавалися до завершення бою, то цей хлопчина, який не знав поразок, вийшов не просто себе показати, а намагався перемогти. Поки були шалена швидкість та напор американець забирав раунди.

Фото Mikey Williams/Top Rank Inc

Та потім Ломо жорсткими влучаннями, комбінаційною роботою та своєю швидкістю збив запал конкурента й став відчутно більше акцентовано влучати. до 6-го раунду американець підсів й майже припинив викидувати джеб. А ще Ортіс перестав намагатися забирати кінцівки раундів, що в нього виходило до цього. Як наслідок, Василь, особливо не форсуючи події, був значно влучнішим й набирав очки. Про дострокову перемогу мова тут не йшла, адже суперник виявився справді конкурентним й удар тримав непогано.

Фото Mikey Williams/Top Rank Inc

І все ж, перед оголошенням суддівського вердикту, було трохи хвилювання. Адже трійко американських рефері, котрі рахували удари, могли й побачити більше влучань від свого співвітчизника. За нашими підрахунками, Ломаченко переміг 117: 112. А рішення суддів також було одноголосним:  115:113, 116:112, 117:111.

Перемогу Ломаченко святкував із прапором України, а в ринзі з’явився абсолютний чемпіон світу в цій ваговій категорії Девін Хейні, який пообіцяв дати українцю бій.  Ломаченко відповів, що буде готовий. Що ж, Хейні більш майстерний, міцний та різносторонній боксер, ніж Ортіс. І, якщо тут у Василя були певні складнощі, то з Хейні може бути вдвічі складніше. Але це буде в майбутньому, а сьогодні ми побачили класне, динамічне та конкурентне видовище, в якому Ломаченко переміг за рахунок досвіду та вищої майстерності.

Юрій Ілючек, член АСЖУ та AIPS

Популярні новини