ГоловнаНовини"Шахтар": на фінальний бій сил не вистачило

“Шахтар”: на фінальний бій сил не вистачило

Донецький “Шахтар”, схоже витратив увесь свій емоційний запал та фарт у попередніх матчах Ліги чемпіонів. І на мотивований та класний “Лейпциг” сил і майстерності в команди Ігоря Йовічевича вже не вистачило. Одна з найкращих команд німецької Бундесліги була сильніша за усіма ігровими компонентами й завдала донеччанам відчутної поразки – 0:4.

Перший тайм повністю пройшов під диктовку “Лейпцига”. Гості спокійно перекрили всі зони для атак суперників. А пресинг у перехідній фазі призвів до голу у ворота Трубіна. У Судакова перехопили м’яч й довели його в штрафний майданчик до Вернера. Удар форварда Трубін відбив, але на відскок зреагував Нкунку й забив такий необхідний для команди Марко Розе гол. А ще господарі поля не встигали за суперниками. Якби не лояльне суддівство Марко Олівера, то “Шахтар” цілком міг залишитися в меншості. Спочатку Степаненко зрізав Вернера й той згодом попросив заміну.

Фото Shaktar.com

Незабаром той таки Тарас врізався в гравця без м’яча в центрі поля й знову арбітр його пошкодував.  А були ще жорсткі підкати в ноги від Бондаря та Михайличенка, який таки отримав “гірчичник”. Після забитого м’яча “червоні бики” заспокоїлися й особливо захист конкурентів не напружували. Зате в захисті гості грали зібрано та злагоджено. У “гірників” атакувальна гра не виходила абсолютно. За весь тайм жодного реально небезпечного моменту від донеччан ми не побачили. Проти Мудрика грали щільно, зустрічали його на початковій фазі, а інших аргументів хлопці Йовічевича знайти не могли. Декілька вибивань вперед призвели до напруження біля воріт “Лейпцига”, але простріли та подачі не завершилися ударами. В цілому, гості не особливо хотіли, а господарі не могли. Хоча мінімальний рахунок на користь конкурентів, ще залишав “Шахтарю” шанси на позитивний результат.

Фото Shaktar.com

А другий тайм став для “гірників” суцільним жахом і найгіршим в цій Лізі чемпіонів. Багато що вирішив другий гол у ворота Трубіна. Там помилялися всі. М’яч літав по штрафному майданчику й наприкінці цього епізоду не встигли закрити Сілву, який з метра  вразив ближній кут. Тут і Трубіну варто дорікнути. Після цього “Шахтар” перебував у стані гроггі, а суперники просто добили безпорадних конкурентів. Собослай реалізував вихід сам на сам із Трубіним, обігравши голкіпера й вразивши порожню ціль. А Дані Ольмо підтвердив свій високий клас. Тільки з’явившись на полі, іспанець, після швидкого розіграшу штрафного, зряче пробив у дальню “дев’ятку”. Тут вже Йовічевич визнав свою поразку, знявши з гри Мудрика, який вперше виглядав дуже невпевнено, та Бондаренка, а трохи раніше був замінений й Судаков.  При бажанні гості могли б забити ще, але й чотирьох м’ячів виявилося достатньо для того, щоб показати, що поразка в першому турі була прикрим непорозумінням для “Лейпцигу” та вдалим збігом обставин для “Шахтаря”. Адже клас німецького клубу виявився дійсно вищим, а емоційного запалу донеччан вже не вистачило. Ну й не було фарту сьогодні. А ще ми побачили, що, коли проти Мудрика грають щільно з підстраховкою, то Михайло не може проявити своїх найкращих якостей.

Фото Shaktar.com

Можна сказати, що Марко Розе – це гарний спеціаліст по “Шахтарю”. Саме його менхенгладбахська “Боруссія” знищила команду Луїша Каштру в двох матчах із загальним рахунком 10:0. І ось чергова дуель цього фахівця з “гірниками” завершилися фіаском Ігора Йовічевича.

Фото Shaktar.com

Та все ж, попри невдалий останній матч групового етапу, “Шахтар” і так “стрибнув вище голови”.  Адже не багато фахівців і вболівальників вірили, що цей український “Шахтар” зможе посісти третє місце й пробитися в плей-офф Ліги Європи. Так що потрібно подякувати команді та тренеру за цей груповий турнір Ліги чемпіонів.

Юрій Ілючек, член АСЖУ та AIPS

Популярні новини