ГоловнаНовини"Шахтар" у Мадриді: гідна гра без результату

“Шахтар” у Мадриді: гідна гра без результату

«Шахтар”, у складі якого з перших хвилин грали одинадцять українців, дуже гідно протистояв мадридському “Реалу” на “Сантьяго Бернабеу”. Але, навіть не реалізувавши безліч моментів, “вершкові”, які грали в «економрежимі», здобули мінімальну перемогу  – 2:1.

Ми розуміли, що “Шахтарю” буде важко. Але це виглядало ще складніше, ніж очікувалося. “Реал”, граючи не на повну силу, домінував суцільно. Коли господарі поля хотіли, вони легко долали захист суперників. Гості просто не встигали за своїми візаві, дозволяючи створювати один гольовий момент за іншим.  Спроби виходити із захисту через дрібний пас у виконанні “гірників” натикалися на пресинг конкурентів і постійні втрати м’яча. У перші хвилин п’ятнадцять гості дуже нечасто долали центр поля.

Фото Shakhtar.com

Інша справа, що реалізували “вершкові” лише дві зі своїх численних можливостей. Хоча в першому епізоді, нехотячи, «допоміг» Родріго Степаненко, від якого м’яч відскочив до бразильця. А Трубін не встиг зреагувати на удар. Другий гол це була надзвичайно ефектна та ефективна комбінація за участі Вальверде та Бензема із класним завершенням Вінісіуса. В інших епізодах десь класно зіграв Трубін, а в інших епізодах “галактікос” підвело завершення. Замість забивати п’ять – шеість м’ячів у ворота конкурентів, підопічні Анчелотті трохи розслабилися, даючи атакувати гостям, і отримали гол у свої ворота. Тут потрібно визнати, що удар боковими ножицями, після передачі з флангу Михайличенка, в Зубкова вийшов класним. І якби ще й Бондаренко прийняв м’яч у штрафному майданчику після навісу Мудрика, то “гірники”,  взагалі, могли відігратися. Але це було б  не дуже справедливо. А так хлопці Йовічевича зберегли шанси на позитивний результат після першого тайму, де ми побачили тренування з підвищеною відповідальністю з боку “Реала” й гру на межі можливостей від “Шахтаря”.

Фото Shakhtar.com

У другому таймі характер двобою не змінився. “Реал” домінував, атакував, створював моменти, які продовжував транжирити. А “Шахтар” став діяти сміливіше, адже господарі грали самі й дозволяли грати суперникам. Щільності та компактності в центрі поля від мадридців ми не бачили. Скоріше була вайлуватість та розслабленість. А хлопці Йовічевича терпляче відбивалися й чекали свого шансу. І такі можливості виникали. Але Конопля не влучив по м’ячу, коли не дуже впевнено на виході зіграв Андрій Лунін. Йовічевич для швидкості кинув в бій Петряка та для фарту Сікана. А Карло Анчелотті закликав своїх хлопців до зосередженості. Але “вершкові” продовжували бити куди завгодно, тільки не в сітку воріт. До партнерів доєднався в цьому плані ще й Марко Асенсіо, який замінив Родріго. А Йовічевич ще й Траоре випустив. Ну й Джурасека замість Степаненка. Але найкращим у “гірників” все ж був Анатолій Трубін, який у другому таймі відбив усе, що можна. Ну й Асенсіо наостанок ще й стійку на міць перевірив після проходу та передачі Бензема. Що ж, для “Реала” це було гарне тренування з безліччю питань до реалізації, а для “Шахтаря” гідна мінімальна поразка й знову не без долі везіння.

Фото Shakhtar.com

Після перемоги “Лейпцига” над “Селтіком” – 3:1, “Шахтар” зберіг другу позицію. Але перевага над німецьким клубом лише в один пункт. Цікаво чи буде “Реал” за тиждень грати на перемогу чи буде економити сили перед елькласико? Наступний тур стане багато в чому визначальним.

Юрій Ілючек, член АСЖУ та AIPS

Популярні новини