ГоловнаНовиниОлександр Гливинський обраний до Виконкому AIPS Europe!

Олександр Гливинський обраний до Виконкому AIPS Europe!

Україна вперше отримала представництво у найвищому керівному органі Європейської асоціації спортивних журналістів.

Під час 84-го звітно-виборного Конгресу AIPS, що триває у Римі, відбулися вибори керівних органів континентальних асоціацій. Європейська асоціація спортивних журналістів обирала президента, генерального секретаря, скарбника та членів Виконкому.

За президентське місце сперечалися двоє кандидатів – нинішній очільник AIPS Europe Чарльз Камензулі з мальтійського телебачення та журналіст французької «L‘Equipe» Марк Вентуяк. Камензулі впевнено переміг опонента, набравши вдвічі більше голосів – 26 проти 13. Що стосується позицій генерального секретаря та скарбника, то на ці посади було лише по одному претенденту – досвідчені журналісти та багаторічні члени AIPS. За таких обставин голосування не відбувається: завтердження кандидатів відбувається за згодою делегатів Конгресу. Таким чином, колишній скарбник Мурат Агса з Туреччини замінив на посаді генерального секретаря серба Предрага Мілінковіча, який вирішив не балотуватися на наступний термін. Натомість кіпріот Еродотос Мілтіадос став новим скарбником Європейської асоціації.

Президент AIPS Europe Чарльз Камензулі та член Виконкому AIPS Europe Олександр Гливинський

На 9 позицій Виконавчого комітету AIPS Europe претендували 12 кандидатів, серед яких і президент АСЖУ Олександр Гливинський. У результаті голосування Олександра було обрано до  Виконавчого Комітету. За українця віддали голоси представники 27 із 39 присутніх на Конгресі європейських країн.

Також до Виконкому увійшли дві жінки, для яких це перше обрання до виконавчого органу – Аспасія Велонакі з Греції та Наргіз Махмудзада з Азербайджану. Троє колег зберегли свої позиції – австрієць Міхаель Шюен, угорець Джорджі Солоші та італієць Джанфранко Коппола. Ще троє новобраних членів Виконкому – це  Найден Тодоров з Болгарії, Гаспер Болгар з Болгарії, Зураб Талаквадзе з Грузії. Троє претендентів, які посупилися за голосами дев’ятьом обраним та не увійшли до Виконавчого комітету – це представники Румунії, Хорватії та Нідерландів.

Новообрані керівники AIPS Europe отримали мандат на 2022-2026 роки. Перше зібрання Виконком Європейської асоціації уже провів у Римі, наступне заплановано провести у Стамбулі на початку наступного року.  

Прес-служба АСЖУ

Популярні новини