ГоловнаНовини«Динамо»: фатум останніх хвилин

«Динамо»: фатум останніх хвилин

Київське “Динамо” було дуже близьким до нічиєї в матчі з “Ренном”. Але прикра помилка на останніх хвилинах призвела до антирекордної третьої поразки поспіль в Лізі Європи.

Фото ФК «Динамо» (Київ)

Від гри киян із “”Ренном”, враховуючи попередні матчі команди Луческу, ми нічого особливого не очікували. Тим більше, що французи доволі давно не програвали вдома й дуже гідно виглядали проти “Фенербахче”, втративши перемогу вже у компенсований час. І початок протиборства підтвердив побоювання.

Фото ФК «Динамо» (Київ)

Господарі поля відразу притисли суперників до власних воріт, високо пресингували й змушували киян помилятися. Перші 25 хвилин на полі була лише одна команда: французи різноманітно атакували, постійно знаходили вільні зони в захисті, де провалювався Попов, і створювали небезпечні моменти. Декілька разів підопічні Бруно Женезьо вибачали конкурентів. І все ж гол “Ренна” виглядав цілком логічним. Дубінчак втратив м’яч при виході з оборони й акцент атаки миттєво змістили наліво. Тут Попов не встиг на зрячу передачу в штрафний майданчик і Терьє ефектно вразив дальню “дев’ятку”. Далі господарі за інерцією ще поатакували, а гості заспокоїлися.

Поступово динамівці не лише вирівняли гру, але й перехопили ініціативу. Непогано розганяв атаки Шепелєв, став господарем на своєму плацдармі Сидорчук, постійно підключався по своєму флангу Дубінчак, став вигравати єдиноборства Бєсєдін. Нарешті, відчули гру Буяльський та Циганков. І киянам вдалося відігратися. Гол вийшов класним. Дубінчак віднайшов в штрафному Бєсєдіна, той ефектно п’ятою переправив м’яч на Буяльського, а Віталій помітив вільного Циганкова. Перший удар Віктора досвідчений Манданда відбив, але пощастило з відскоком і Циганков із правої ноги ледь не порвав сітку воріт – 1:1!

Фото ФК «Динамо» (Київ)

До перерви суперники вже грали на зустрічних курсах, але без особливої небезпеки.

Початок другого тайму знову був за “Ренном”. Господарі пішли вперед великими силами, застосовували високий пресинг, а кияни чомусь знову почали нервувавати та помилятися. Відтак контргра у підопічних Луческу просто зникла.  І це добре, що своїми можливостями гравці четвертої команди Франції не скористалися. А ще Бойко кілька разів зіграв надійно. Лише на 79-й хвилині Луческу зробив першу заміну. Замість Кабаєва, який знову не вразив, на поле вийшов Владислав Ванат. І лише на 80-й хвилині кияни провели стрімкий контрвипад. Знову загрожував воротам Циганков, але цього разу удар Віктора заблокували. А після кутового дальній удар Сидорчука прийшовся вище поперечини. На 86-й хвилині Караваєв замінив Циганкова. Це була скоріше тактична заміна, адже Олександр краще працює в захисті. Однак за дві хвилини Попов під пресингом просто подарував м’яч  Дуе, який спокійно використав вихід сам на сам із Бойком. Ще в матчі з “Минаєм” було помітно, що Денис до серйозних випробувань не готовий й він помилився у найбільш відповідальний момент. Луческу митєво замінив Попова на Вівчаренка, але було вже запізно.

Фото ФК»Динамо» (Київ)

Таким чином, “Динамо” програє в Лізі Європи втретє поспіль і продовжує бити антирекорди. Ніколи ще кияни не програвали в Лізі Європи три матчі поспіль. Хоча, якщо бути об’єктивним, то в другому таймі кияни просто відбивалися й такий футбол мав би десь привести до помилки. “Ренн” більше хотів перемогти й досягнув бажаного.
Криза «Динамо» затягнулася й вийти із неї дедалі важче. Не можна сказати, що гравці не хочуть грати й не віддаються на футбольному полі, але ресурс цих виконавців, здається, вичерпаним. Що буде далі – гра покаже…

Юрій Ілючек, член АСЖУ та AIPS

Популярні новини