ГоловнаНовиниУкраїна фінішує другою у групі й зіграє з Польщею

Україна фінішує другою у групі й зіграє з Польщею

Баскетбольна збірна України за рівної боротьби поступилася хорватам з різницею в п’ять очок і посіла таки друге місце в своїй групі.

Перша чверть вийшла рівною за рахунком і грою. У нас непогано виглядали Герун і Лукашов, яким Айнарс Багатскіс дав відпочити у попередньому матчі. Герун разом із Ленем не давали розгулятися Богдановичу. Ну й периметр непогано переривали. Правда, було кілька поспішних і необґрунтованих рішень від Михайлюка в атаці. Зате потрібні «три очки» закинув Близнюк. Але втрачали м’яч ми більше за хорватів і підбирання на чужому щиті програвали. Зрештою, рахунок 21:21 назагал відображав те, що відбувалося на майданчику.

А ось на початку другої десятихвилинки у нас стався провал. Невдало увійшов у гру, ще в кінцівці першого періоду, Санон. Іссуф кидав в нікуди, поспішав і пасував неточно. Став програвати більшість боротьби Лень та інші наші гравці втрачали позиції в захисті й поспішали в нападі. Як наслідок, хорвати  відчули впевненість, Мавра, Зубац і  Хезоня влучили по кілька дальніх кидків , а Богданович став домінувати в фарбі. Як наслідок, відрив почав зростати на  користь картатих і в середині чверті досягнув 12 очок. Айнар Багатскіс узяв тайм-аут і намагався привести своїх гравців до тями. Це вдалося. І Бобров, а згодом і Лень забили здалеку й в захисті вдалося відбитися. На останній хвилині ми скоротили відставання до трьох очок. На велику перерву команди пішли за триочкової переваги збірної Хорватії – 45:42.

Фото Fiba.basketball

У третій четверті своєрідні гойдалки продовжилися. Хорвати втримували невеличку перевагу, а ми наздогоняли. І тут у нас на перший план вийшов Володимир Герун, який взяв на себе роль головного бомбардира. А ось Михайлюк ніяк не міг віднайти свою гру. Не влучав свої кидки й Ткаченко. Після серії наших невдалих дій хорвати знову відірвалися на небезпечну дистанцію – 61:53. Але тут своєчасно два с фолом забив Санон і реалізував штрафний, а Михайлюк влучив триочковий із фолом, який реалізував – 61:60. І знову почалася нервова боротьба, де на результативну атаку хорватів ми відповідали своєю.  Класно увійшов у гру Пустовий. А за 18 секунд до завершення чверті Бобров здалеку нарешті вивів збірну України вперед – 67:65. Однак Шарич зі штрафних зрівняв рахунок. У нас був час на заключну атаку, але з цим в ході усього турніру в українців великі проблеми. Тож, перед 4-ю десятихвилинкою рахунок був рівним – 67:67.

А на початку четвертої чверті ми побачили алейуп від Боброва і середній від Пустового, примусивши наставника хорватів Муаломеровича брати тайм-аут. Богданович не дав нам розвинути успіх- 73:72. На жаль, не пішла гра в Ткаченка, який раз по раз кидав і не влучав. Зате розігрався Санон, який у свій другий відрізок набрав 8 очок і зробив три асисти. Ну й вчергове стрижнем нашої команди був Близнюк, який діяв дуже корисно. Але хорвати не відпускали нас у відрив своїми дальніми влучаннями. А коли Пустовий не забив із під кошика, перебуваючи наодинці, “картаті” знову вийшли вперед – 81:79.  І ми втратили упевненість. Хорвати забили ще один триочковий і рахунок став зовсім загрозливим для другого місця – 79:86.

Фото Fiba.basketball

І тут Богданович сфолив проти Близнюка, який втікав у відрив, й арбітри нагородили лідера хорватів неспортивним фолом. Богдан двічі влучив, але в атаці була прикра втрата. І тут Близнюк перехопив м’яч і забив. Але Богданович відповів здалеку – 83:88.

Михайлюк, який провів невдалий матч, дарує мяч супернику, а Богданович забиває ендван. Але Боян не забиває штрафний і здається робить це навмисно. Здалося, що хорвати друге місце не дуже хотіли займати. А крапку в матчі ставить Близнюк. Ми поступаємося 85:90 , але фінішуємо другими. Відтак 11 вересня зіграємо у  Берліні з Польщею.

Юрій Ілючек, член АСЖУ та AIPS

Популярні новини