ГоловнаНовиниСтатті про спортЯк "Динамо" програло "нічийну" гру у Стамбулі

Як “Динамо” програло “нічийну” гру у Стамбулі

Київське “Динамо” без нападників і Забарного в складі спромоглося відіграти пропущений м’яч, але втратило нічию вже в компенсований час. Кияни поступилися 1:2 й зазнали п’ятої поразки поспіль.

Перший тайм вийшов маловидовищним. Суперники більше боролися, ніж грали в футбол. Ми побачили велику кількість стиків, єдиноборств, падінь, порушень правил і дуже мало креатива. Та й небезпечних моментів було обмаль. Кияни взагалі нічого не створили й більше концентрувалися на захисті. Тут доволі впевнено виглядав Бурда, який замінив травмованого Забарного. Та й Сирота намагався діяти обережно. На своєму фланзі кілька разів необережно зіграв Дубінчак, але партнери підстрахували. В середині поля ми не могли зачепитися за м’яч. Шапаренка постійно зустрічали одразу кілька суперників і не давали зробити націлені передачі. Циганков також перебував під щыльною опікою. Кабаєв на початку заробив штрафний, а потім знітився. Гармашу, за відсутності травмованих Бесєдіна та Ваната, дуже важко було одному попереду. Більше працював на захист і Буяльський. Ну, й в середині бився із суперниками Сидорчук, не поступаючись у більшості зіткнень. Господарі більше йшли вперед, але без особливого зиску. І все ж гравці “Фенера” забили такий необхідний за такої в’язкої гри гол. Тут помилився Бущан, коли вибивав м’яч від власних воріт. І тут же Георгій відбив удар у ближній кут. Але, після кутового, Гармаш програв боротьбу в штрафному майданчику  і Густаво головою пробив влучно – 1:0. Саме за мінімальної переваги підопічних Жорже Жезуша команди пішли на перерву.

На початку другого тайму кияни стали діяти сміливіше та швидше в атаці. А в захисті одного разу знову позиційно програв Дубінчак, але удар був заблокований. Згодом Луческу таки замінив Дубінчака на Вівчаренка, який зіграв більш надійно.

І все ж кияни віднайшли свій шанс . На лівому фланзі Буяльський обіграв кількох опікунів й зробив простріл в штрафну зону. А тут Циганков випередив свого візаві й в дотик пробив. М’яч від рук голкіпера Баїндіра опинився в сітці – 1:1.

А на 68-й хвилині “Динамо” втратило Шапаренка. Микола невдало упав після єдиноборства й залишив поле лише на ношах. А Шепелєв, який замінив Шапаренка, разом із Буяльським створили ще один момент. Після подачі Циганкова зі штрафного, який заробив Володимир, Буяльський пробив під поперечину. Але цього разу,  Баїндир свою команду врятував.

Жезуш для підсилення атаки кинув у бій Батшуаї та Валенсію. Та гра вже йшла на зустрічних курсах. Кияни намагалися скористатися тим, що господарі йшли вперед великими силами, направляючи м’яч у вільні зони – більшою мірою  на Циганкова. Але суперники вже діяли уважно проти лідера киян.

Зрозуміло, що на останніх секундах господарі пішли на рішучий штурм. Бущан, намагаючись збити цей порив, отримав жовту картку за затягування часу. Луческу зняв Гармаша й для зміцнення захисту випустив молодого Кравченка. Арбітр компенсував цілих шість хвилин, які здавалися цілою вічністю. І господарі таки дотисли нашу команду. Після ауту захисники киян просто забули на куті воротарського Батшуаї та Валенсію. І Міші злету вколотив м’яч у сітку – 2:1. Вболівальники, які вели себе просто жахливо, жбурляючи на поле різні предмети, влаштували на трибунах свято. У підсумку, “Фенербахче” вирвав перемогу у нічийному поєдинку й взяв реванш за поразку у кваліфікації Ліги чемпіонів. Серія поразок киян продовжилася. А питання, стосовно великої кількості травмованих і дуже невиразного першого тайму, залишилися.

Юрій Ілючек, член АСЖУ та AIPS

Популярні новини