ГоловнаНовини"Шахтар" робить упевнений крок у наступний раунд

“Шахтар” робить упевнений крок у наступний раунд

У першому поєдинку 1/16 фіналу успіх гірникам принесли влучні постріли Алана Патріка та Тете.

Суперником донеччан, що фінішували третіми у своїй групі Ліги чемпіонів, став ізраїльський клуб, який у груповому турнірі Ліги Європи посів друге місце після «Вільярреалу», випередивши «Сівасспор» та «Карабах». Особливого підтексту грі надавав той факт, що головний тренер «Маккабі» Т-А Патрік фон Ліувен раніше очолював клубну академію «Шахтаря».

У стартовому складі помаранчево-чорних порівняно з поєдинком проти «Колосу» в Прем’єр-лізі відбулася одна зміна: замість Коноплянки на поле вийшов гравець збірної Ізраїлю Соломон.

«Шахтар» мав відчутну перевагу у володінні м’ячем, але попри те, що проводив багато часу поблизу штрафного майданчика господарів, першого удару завдав лише на 23-й хвилині. Багатоходова комбінація завершилася спробою відзначитися Мораеса, але Тененбаум встиг скластися й упоратися з пострілом. А от за вісім хвилин йому вже це не вдалося: Марлос із Матвієнком вивели на завершальний удар Алана Патріка, і цього разу м’яч від рук кіпера «Маккабі» влетів у ближній кут. 0:1.

Фото uefa.com

Загалом гірники, незважаючи на своє домінування на полі, більше нічого суттєвого біля воріт ізраїльтян у першому таймі не створили. Господарі ж могли розраховувати на щось в атаці хіба що в епізоді з падінням Пешича у штрафному в боротьбі з Кривцовим. Але арбітр за допомогою системи VAR визначив відсутність порушення правил із боку Сергія.       

У другому таймі гравці «Маккабі» більш ефективно будували свої атаки, їм навіть вдалося завдати кількох ударів та змусити попрацювати Трубіна. У складі «Шахтаря» активністю вирізнявся Соломон, але надмірне бажання проявити себе на рідній землі завадило йому діяти виважено, і зрештою Манора було замінено. Гарну нагоду відзначитися мав Коноплянка, який вийшов на заміну, але удар Євгена потягнув кіпер. Та все ж гірники створили другий гол зусиллями двох інших джокерів — Фернандо та Тете. 0:2.

У складі «Шахтаря» на поле виходили футболісти, які були в списку викликаних на листопадовий збір національної команди України: Кривцов, Матвієнко (гольовий пас), Степаненко, Марлос (жовта картка, замінений на 77-й хвилині), Мораес (замінений на 88-й хвилині).

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Перший матч

«Маккабі» Т-А (Ізраїль) — «Шахтар» (Україна) — 0:2 (0:1)

Голи: Алан Патрік (31), Тете (90+3).

«Маккабі» Т-А: Тененбаум, Жералдеш, Луїс Ернандес, Тібі, Саборіт, Глазер, Дор Перец (к), Бітон (Озез, 46), Рікан (Голаса, 63), Бен-Хаїм ІІ (Блекмен, 63), Пешич (Герреро, 85).

Запасні: Даніель Перец, Балтакса, Давідзада, Канділь, Півен, Єйні, Альмог, Шехтер.

Тренер: Патрік фон Ліувен.

«Шахтар»: Трубін, Додо, Кривцов, Вітао, Матвієнко, Степаненко (к), Соломон (Тете, 73), Марлос (Майкон, 77), Алан Патрік (Маркос Антоніо, 89), Тайсон (Коноплянка, 77), Мораес (Фернандо, 88).

Запасні: Пятов, Гриценко, Бондар, Болбат, Хочолава, Корнієнко, Судаков.

Тренер: Луїш Каштру.

Арбітр: Франсуа Летесьє (Франція).

Попереджені: Глазер (64), Дор Перец (83) — Марлос (41), Тайсон (75).

18 лютого. Тель-Авів. Стадіон «Блумфілд».

Матч-відповідь відбудеться 25 лютого в Києві.

Прес-служба Української Асоціації футболу

Популярні новини