ГоловнаНовини"Динамо" пропускає вдома і ускладнює собі життя

“Динамо” пропускає вдома і ускладнює собі життя

У домашньому поєдинку 1/16 фіналу Ліги Європи київське «Динамо» зіграло внічию з бельгійським «Брюгге».

Обидві команди посіли третє місце у своїх квартетах Ліги чемпіонів і продовжили єврокубковий шлях у Лізі Європи. Перший матч 1/16 фіналу мав відбутися в морозному Києві, і через складні погодні умови його початок перенесли на 17.00. Зазначимо, що поєдинок проходив у присутності глядачів — нещодавно їм було дозволено повернутися на стадіони після пом’якшення карантинних обмежень.

У суботу в рамках чемпіонату України «Динамо» обіграло «Олімпік». Автор дубля в тій зустрічі Бєсєдін знову вийшов у стартовому складі, також повернувся на поле після травми Забарний. Проте в лазареті киян футболістів усе ж вистачало.

«Брюгге» також зіткнувся з кадровими проблемами — переважно у зв’язку зі спалахом коронавірусу у клубі. У сьогоднішньому матчі з різних причин не могли взяти участь кілька гравців основного складу (зокрема, через дискваліфікацію поєдинок пропускав українець Едуард Соболь), а також головний тренер Філіпп Клеман.

Фото uefa.com

Перший тайм виявився небагатим на моменти. На початку зустрічі неточно з кута штрафного пробив Мата. Із часом «Динамо» заволоділо ініціативою. У складі киян найгострішим був Буяльський, який двічі пробивав вище воріт після флангових подач Кендзьори.

На початку другого тайму бельгійці завдали кількох ударів у бік воріт Бущана, однак поступово «Динамо» повернуло собі м’яч, а на 62-й хвилині відкрило рахунок. Під час широкої атаки Миколенко протягнув м’яч лівим флангом і віддав на Буяльського, який класним ударом із середньої відстані вразив дальній кут воріт суперника.

Однак «Брюгге» досить швидко відігрався — Мехеле забив ударом головою після кутового. Пізніше, знову після корнеру, бельгійці мали ще одну нагоду, але Дост пробив вище. Більше гольових моментів глядачі не побачили, тож команди задовольнилися нічиєю.

У складі «Динамо» на поле виходили футболісти, які були в списку викликаних на листопадовий збір національної команди України: Бущан, Забарний, Попов, Миколенко (гольовий пас, жовта картка), Сидорчук, Шапаренко (замінений на 73-й хвилині, жовта картка), Циганков, Караваєв (вийшов на заміну на 81-й хвилині), Супряга (вийшов на заміну на 81-й хвилині).

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Перший матч

«Динамо» (Україна) — «Брюгге» (Бельгія) — 1:1 (0:0)

Голи: Буяльський (62) — Мехеле (67).

«Динамо»: Бущан, Кендзьора (Караваєв, 81), Забарний, Попов, Миколенко, Шапаренко (Шепелєв, 73), Сидорчук (к), Буяльський, Циганков, Бєсєдін (Супряга, 81), Де Пена (Родрігес, 73).

Запасні: Нещерет, Бойко, Лєднєв, Андрієвський, Сідклей, Ванат, Сирота, Дуелунд.

Тренер: Мірча Луческу.

«Брюгге»: Міньйоле, Мата, Коссуну, Мехеле, Рікка, Баланта, Вормер (к), Дірар (ван дер Бремпт, 70), де Кетеларе, Дост (де Куйпер, 90+2), Окереке (Баджі, 70).

Запасні: Хорват, Фофана, Фуакаля, Енгельс, Серве, ван ден Кейбус.

Тренер: Рік де Міл.

Арбітр: Маттіас Гестраніус (Фінляндія).

Попереджені: Шапаренко (28), Миколенко (90+3) — Рікка (32).

18 лютого. Київ. НСК «Олімпійський».

Матч-відповідь відбудеться 25 лютого в Брюгге.

Прес-служба Української Асоціації футболу

Популярні новини