ГоловнаНовиниУМХЛ - фундамент нового українського хокею

УМХЛ – фундамент нового українського хокею

Нарешті,  дочекалися! Другий в історії сезон Української молодіжної хокейної ліги стартував цими вихідними.

72 команди з 17 міст України, а це понад півтори тисячі учасників, почали  перегони за найвищими нагородами національної першості, які розігруватимуться у семи вікових дивізіонах. Минулого року змагання «молодіжки» довелося завершити достроково у зв’язку з пандемією, а цьогоріч початок відкласти. Проте, за словами президента Федерації хокею України – Георгія Зубка – всі радіють, що сезон врешті-решт стартував.

Фото Павла Кубанова

Урочисте відкриття відбулося на столичній «Льодовій арені», після якого одразу за справу взялися юні хокеїсти.  Матч-відкриття провели команди дивізіону U17 імені Олексія Житника – київська «Крижинка» приймала білоцерківський «Білий Барс». Перша шайба залетіла у ворота столичного клубу на 11-ій хвилині стартового періоду, відзначився «барс» Сергій Стецюра. «Крижинка» намагалася відіграватися, закинувши 2 шайби, але гості за рік скучили за офіційними іграми і здаватися не збиралися. Поєдинок завершився з рахунком 5:2 на користь «Білого Барсу».

Фото Павла Кубанова

У майбутньому всі вони мріють стати гравцями старших команд, які змагаються в елітному дивізіоні – Українській хокейній лізі, до якої не так просто потрапити, адже на місця у клубах претендують легіонери. Питання ліміту іноземців у вітчизняних командах президент федерації обіцяє підняти вже наступного року.

Фото Павла Кубанова

«Коли приїжджають до країни гравці вищого класу – вони піднімають в цілому якість гри, якість чемпіонату України. Але це не може бути шляхом нівелювання національних інтересів. Ми повинні піклуватися про українського спортсмена і сприяти умовам, щоб він грав і розвивався. Тому на моїй останній зустрічі з клубами  я наголосив на тому, що наступного року ми будемо переглядати питання кількості легіонерів у командах національного чемпіонату – Української хокейної ліги», – резюмував Георгій Зубко.

Діана Михайлик, студентка магістратури «Спортивна журналістика» 

Фото Павла Кубанова, члена АСЖУ

Популярні новини