ГоловнаНовиниЛіонель Мессі знову виграв "Золотий м'яч". Усьоме в кар'єрі.

Ліонель Мессі знову виграв “Золотий м’яч”. Усьоме в кар’єрі.

Аргентинець Ліонель Мессі – володар “Золотого м’яча – 2021”! Мессі виграв в опитуванні, що уже у 65 раз проводило французьке видання “Франс Футбол”.

Основним конкурентом аргентинця був польський форвард з мюнхенської “Баварії” Роберт Левандовський: обоє гравців атаки до проведення фінальної церемонії вважалися головними претендентами на трофей. Саме Левандовського називали неофіційним володарем Ballon d`Or минулого року, коли французький тижневик “Франс Футбол” вирішив не вручати приз через те, що головний турнір року – Євро-2020 було перенесено на наступний рік і чимало головних клубних змагань зазнали змін.

Минулого сезону Левандовський побив рекорд легендарного Герда Мюллера за результатвністю у німецькій Бундеслізі – 40 м’ячів за сезон. Загалом за змагальний рік Роберт забив 64 м’ячі.

Однак ці індивідуальні досягнення поляка переважив турнірний тріумф збірної Аргентини на “Копа Америка”, що став дебютним для Мессі, котрий до 2021-го не вигравав жодного трофею з національною командою своєї країни.

Для Ліонеля “Золотий м’яч” став сьомим у кар’єрі і це – рекордний показник. Водночас сьогодні, перед оголошенням володаря “Золотого м’яча”, Роберт Левандовський отримав від “Франс футбол” приз “Найкращий бомбардир 2021 року».

Бронзовий м’яч “Франс футбол” отримав півзахисник збірної Італії та англійського “Челсі” Жоржиньо.

“Золотий м’яч” серед жінок отримала гравчиня “Барселони” та збірної Іспанії Алексія Путельяс.

Найкращим голкіпером року (приз Льва Яшина) визнано воротаря збірної Італії та “Парі Сен-Жермен” Джанлуїджі Доннарумма, а найкращим молодим гравцем (приз Раймона Копа) – гравець “Барселони” Педрі.

Клубом року спортивні журналісти світу обрали англійський “Челсі”.

Популярні новини