ГоловнаНовиниПерший тріумф України на шляху до Мундіалю

Перший тріумф України на шляху до Мундіалю

Чоловіча національна команда України з баскетболу перемогла у Києві збірну Північної Македонії в матчі другого туру кваліфікації чемпіонату світу 2023 року – 78:61.

Після стартових невдач обидва суперники були в однаковому турнірному становищі. Матч впевненіше розпочали гості. Уже з перших атак балканці намагалися реалізувати кожну атаку. Натомість українцям не завжди вдавалося доводити справу до реалізації. Відтак уже з перших хвилин наша команда наздоганяла суперника. Далі дистанції в три очка українці суперника в стартовій 10-хвилинці не відпускали, кілька разів рахунок зрівнювався. Але загалом гра у синьо-жовтих у першій половині зустрічі не складалася: багато помилок, геть не йшли триочкові. Велику перерву українці зустріли, програючи 4 очки.

Фото ФБУ/Олександр Осипов

У другій чверті тенденція не змінилася, гості йшли попереду. На якийсь час різниця зросла до шести очок. Гості дещо краще реалізовували дальні кидки та уважніше захищалися.

По перерві українці змогли переломити тенденцію. За кілька хвилин третьої чверті господарі вперше вийшли вперед. Після нетривалих гойдалок збірна України остаточно захопила перевагу. Захист господарів став щільнішим, тиск в атаці дозволив покращити реалізацію. Згодом пішли дальні кидки, за реалізацією яких наша команда також обійшла суперника.

Фото ФБУ/Олександр Осипов

Задавали тон розігруючий Ілля Сидоров та центровий Артем Пустовий, за ними почали вправніше діяти й інші. Провівши переконливу заключну чверть, Україна перемога з різницею у 17 очок. Олександр Липовий ефектно «закрив гру» триочковим!!! Синьо-жовті значно покращили собі настрій після невдачі у Грузії.

У заключній 10-хвилинці перевага збірної України вперше подолала межу в 10 очок. Задавали тон розігруючий Ілля Сидоров та центровий Артем Пустовий, за ними почали вправніше діяти й інші. Провівши переконливу заключну чверть, Україна перемога з різницею у 17 очок. Олександр Липовий ефектно «закрив гру» триочковим!!! Синьо-жовті значно покращили собі настрій після невдачі у Грузії.

Фото ФБУ/Олександр Осипов

За підсумками стартового вікна кваліфікації чемпіонату світу збірна України обійшла Північну Македонію. Наступні матчі команди зіграють у лютому 2022 року. Українці двічі зустрінуться зі збірною Іспанії: 24 лютого на виїзді та 27 лютого вдома.

Популярні новини