ГоловнаНовиниПовертайтеся додому щасливими, хлопці й дівчата!

Повертайтеся додому щасливими, хлопці й дівчата!

Коли сьогодні зранку я зайшла до конференц-зали Інституту біохімії НАНУ, де проходили проводи збірної команди Спеціальної Олімпіади України на Всесвітні зимові Ігри Спеціальної Олімпіади, там, буквально, ніде було яблуку впасти – настільки великий інтерес викликав цей захід у киян і гостей столиці. Мені не раз раніше доводилося бувати на подібних подіях, і часто особливих емоцій вони не викликали: надто вже виглядали якимись заорганізованими, формальними і не емоційними. Тут же атмосфера була зовсім іншою – доброзичливою, розкутою, люди посміхалися, щиро раділи разом зі спортсменами, які відразу після прес-конференції і проводів відбувають на два тижні на змагання до Австрії. В усіх присутніх тут відчувався якийсь внутрішній підйом і радість за хлопців і дівчат, які отримали ще одну можливість виступити на великих міжнародних змаганнях разом із такими ж, як вони, людьми з обмеженими можливостями.

Делегація Спеціальної Олімпіади Україна буде представлена на Іграх в Австрії, де зберуться представники 107 країн, невеликим дружнім загоном з 25 осіб. І змагатися вони будуть у трьох видах спорту – лижних перегонах, гірських лижах і в хокеї. Земляки можуть бути абсолютно впевнені в нашій гарячій і сердечній підтримки!

Девіз цих Всесвітніх зимових Ігор Спеціальної Олімпіади дуже символічний – «Серцебиття світу!». І він, на мій погляд, дуже точно відображає суть самої великою і шанованою Міжнародної благодійної організації, створеної в 1968 році в США членами сім’ї президента Джона Кеннеді. З тієї пори її лави зросли до 170 країн, і вона всіма доступними методами підтримує близько 5 мільйонів чоловік. Серед основних напрямів її діяльності – організація і проведення регулярних тренувальних занять і змагань майже з 30 видів спорту. А головне Спеціальна Олімпіада допомагає спортсменам і всім, хто страждає відхиленнями в розумовому розвитку соціально адаптуватися в суспільстві, зрозуміти свою гідність і рівність в ньому. А Суспільству дає можливість відчути свою відповідальність перед людьми з обмеженими можливостями.

Впевнена, багато людей на землі погодяться з тим, що Спеціальна Олімпіада вже давно і міцно зайняла свою нішу у світовому спортивному русі. І нинішні Всесвітні зимові Ігри Спеціальної Олімпіади в Австрії (14–25 березня) лише ще один чудовий приклад масового олімпійського руху, за яке так ратував у свій час його ідеолог барон П’єр де Кубертен, який відродив зі своїми однодумцями Олімпійські ігри сучасності.

У теплих, сердечних урочистих проводах української збірної на зимові Ігри в гостинну альпійську республіку разом із батьками та родичами спортсменів, громадськістю взяли участь і виступили: президент Спеціальної Олімпіади України, відомий учений, академік НАНУ Сергій Комісаренко, посол Австрії в Україні пані Герміне Поппеллер та ін., які доклали максимум зусиль, щоб наша команда поїхала на змагання у відмінному стані.

Повертайтеся додому щасливими, хлопці!

Анастасія Волобуєва,

членкиня АСЖУ і AIPS,

головна редакторка сайту АСЖУ

 

 

Популярні новини