ГоловнаНовиниПрезидент AIPS Europe Чарльз Камензулі провів офіційну зустріч із президенткою Європейського парламенту...

Президент AIPS Europe Чарльз Камензулі провів офіційну зустріч із президенткою Європейського парламенту Робертою Мецолою.

Під час зустрічі обговорювалися різні питання, причому Камензулі порушив питання, пов’язане з петиціями, які AIPS Europe подавала протягом останніх років до Європейського парламенту.

Роберта Мецола звернула увагу на поточну ситуацію, з якою стикаються окремі ЗМІ, зокрема щодо платежів за трансляційні права, а також випадки, коли вимагалася оплата за видачу акредитацій.

Президент AIPS Europe зазначив про важливість наявності Європейського комісара з питань спорту. Він також згадав про особливі проблеми, з якими в Європі стикаються спортивні медіа під час виконання своїх професійних обов’язків.

Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола, президент AIPS Europe Чарльз Камензулі та Сандро Мікаллеф, президент Асоціації спортивних журналістів Мальти

Під час офіційної зустрічі керівники зачепили й тему штучного інтелекту, зокрема те, як це призводить до звільнення журналістів у спортивних медіа. Президентка Мецола заявила, що Європейський парламент проголосував за закон про штучний інтелект, який вона назвала свідченням європейського лідерства, інновацій, а також поваги до основних прав.

На завершення зустрічі пані Мецола запропонувала AIPS Europe підготувати позиційний документ щодо поточних проблем в європейських спортивних ЗМІ, пропонуючи негайні дії, який можна буде представити відповідним органам Європейського парламенту.

Популярні новини