ГоловнаНовиниУрочисті проводи збірної Спеціальної Олімпіади України на Всесвітні Зимові Ігри Спеціальної...

Урочисті проводи збірної Спеціальної Олімпіади України на Всесвітні Зимові Ігри Спеціальної Олімпіади в Австрії

 
13 березня 2017 року, о 10.00 у конференц-залі Інституту біохімії НАНУ (м. Київ, вул. Леонтовича, 9) відбудеться урочиста церемонія проводів Національної збірної Спеціальної Олімпіади України на Всесвітні Зимові Ігри Спеціальної Олімпіади в Австрії. Делегація Спеціальної Олімпіади України (СОУ) буде представлена 25 учасниками у трьох видах спорту: лижні гонки, гірськолижний спорт і хокей на підлозі.
 
«Серцебиття світу» – під таким гаслом пройдуть 11-ті Всесвітні Зимові Ігри Спеціальної Олімпіади з 14 по 25 березня 2017 року в Австрії. Ця подія міжнародного значення збере біля п’ятнадцяти тисяч спортсменів, тренерів та інших учасників із 107 країн світу. Всесвітні Ігри СО стануть найбільшим спортивним заходом в 2017 році у світі. 
 
Спеціальна Олімпіада (СО) – це міжнародна благодійна організація, що проводить тренування та змагання з 29 видів спорту для дітей та дорослих з відхиленнями у розумовому розвитку по всьому світі. СО була заснована 1968 року сестрою президента США Дж.Кеннеді пані Юніс Кеннеді-Шрайвер і опікується біля 4,5 мільйонами спортсменів у 170 країнах світу. Тепер добре відомо, що систематичне зайняття спортом сприяє покращенню розумової діяльності атлетів. Крім того, СО допомагає атлетам з відхиленнями у розумовому розвитку соціально адаптуватися у суспільстві, зрозуміти свою гідність та рівність, а членам суспільства – відчути свою відповідальність перед людьми з обмеженими можливостями. 
 
У світі Рух Спеціальної Олімпіади спрямований на створення світу, який приймає та поважає кожну людину незалежно від особливостей її розумового чи фізичного розвитку, – світ інклюзії та взаємної поваги. 
 
Спортсмени СОУ їдуть до Австрії, щоб достойно представити нашу країну, а також продемонструвати свої здібності всьому світу. 
 
Всесвітні Ігри СО є прикладом справжнього масового олімпійського руху, який реалізує ідею засновника Олімпійських Ігор барона П’єра де Кубертена: «Головне не перемога, а участь у змаганнях». 
 
З огляду на високу шляхетність мети та завдань СО найбільш відомі особистості у світі вважають за честь бути причетними до цього руху та до підтримки СО. Досить згадати Нельсона Манделу, Арнольда Шварценеггера, Мухамеда Алі, Боно, практично усіх «Джеймс Бондів», Принцесу Монако, Джекі Чана, Надю Команечі, Майкла Фелпса, Коліна Фаррелла, Яо Мінга і багатьох інших. Усі президенти США (після Кеннеді) із своїми дружинами на кожне Різдво запрошують групу атлетів Спеціальної Олімпіади до Білого дому.
 
Докладніше про Спеціальну Олімпіаду України – www.specialolympics.org,ua 
Докладніше про Міжнародну Спеціальну Олімпіаду – www.specialolympics.org 
Докладніше про Всесвітні Зимові Ігри Спеціальної Олімпіади 2017 – www.austria2017.org 
 
КОНТАКТНА ІНФОРМАЦІЯ:
Директор СОУАндрій Підварко
телефон /факс:  +380.44.2345036, 066 6828805
 
 

Популярні новини