ГоловнаНовиниУкраїнські атлети закликають бойкотувати виступ країни-агресора

Українські атлети закликають бойкотувати виступ країни-агресора

За час війни вже пошкоджені сотні спортивних об’єктів України. Але спортсмени не лише продовжують тренуватись в умовах війни, а й тримають інформаційний фронт. Член АСЖУ Микола Синельников зробив унікальну фотосесію з українськими атлетами на зруйнованих російськими нелюдами спортивних об’єктах.

«Нам боляче дивитись на зруйновані спортивні зали, стадіони та наші будинки. Закликаємо весь світ підтримати бойкот виступів російських спортсменів та команд у будь-якому статусі на будь-яких змаганнях доти, доки в Україні триває війна. Ми звертаємось до всіх спортсменів, всіх країн – підтримайте наші вимоги, донесіть масштаби трагедії до президентів своїх спортивних федерацій. Нам просто зараз потрібна ваша допомога, боротися за свою свободу, життя та мир, – біль українських атлетів має почути весь світ, – закликаютб українські атлети.

Харків

Школа №134. Зруйнована на самому початку війни. Замість дзвінків на перерву тут лунає сирена, що попереджає місцевих мешканців про загрозу авіаудару. Дивом уцілів баскетбольний майданчик, що розташований за школою. На ньому зараз можуть тренуватися діти, які залишилися та мешкають у Харкові.

Дитяча група хлопчиків та дівчаток тренується на баскетбольному майданчику поблизу 134 харківської школи.
Фото члена АСЖУ Миколи Синельникова

Стадіон “Динамо”

Останніми роками на цьому стадіоні проводилися ігри регбійної ліги України, а також легкоатлетичні тренування для спортсменів. У березні на стадіон було скинуто кілька авіабомб, що частково зруйнували трибуни та покриття легкоатлетичних доріжок.

Регбійний клуб “Легіон ХIII” тренується на пошкодженому ракетами стадіоні “Динамо”.
Фото члена АСЖУ Миколи Синельникова
Одна з боєголовок пробила трибуну та кілька шарів технічних перекриттів арени.
Фото члена АСЖУ Миколи Синельникова

Басейн Акваарена

Біля басейну пробито дах, снаряд пройшов крізь жіночу роздягальню та розбив скляний фасад приміщення, де розташовано басейн.


Ігор Червінський – український плавець, багаторазовий призер чемпіонатів Європи та світу з плавання, учасник чотирьох Олімпійських ігор стоїть посеред порожнього басейну.
Фото члена АСЖУ Миколи Синельникова
Юна плавчиня одягає шапочку, в жіночій роздягальні, в яку потрапив снаряд, залишивши величезний отвір у стелі. Фото члена АСЖУ Миколи Синельникова

Уніфехт

5 березня 2022 року авіація російських військ здійснила бомбардування спортивного клубу «Уніфехт» ХНУ ім. В. Н. Каразіна, у Харкові. Як кажуть самі спортсмени, літак із бомбами летів дуже низько і пілот не міг не розуміти, що підриває навчальний заклад та житлові будинки, а не військовий об’єкт.

Одна з бомб прошила всі поверхи фехтувального корпусу, залишивши цей вид спорту у країні без головного центру для тренувань.

Фехтувальники у повністю зруйнованій залі «Уніфехт». Фото члена АСЖУ Миколи Синельникова
Фото члена АСЖУ Миколи Синельникова

Київ

Спорткомплекс Авангард

Центр юнацького баскетболу і гімнастики випробував на собі всі жахи війни, коли ракети бомбардували телевежу поруч із залом. Вибиті вікна, викручений паркет і стеля, що обвалилася місцями.

Баскетболісти зайшли до колись рідної зали покидати м’яч у кільце.
Фото члена АСЖУ Миколи Синельникова

Футбольне поле на Оболоні

Одна із ракет у березні потрапила до житлового будинку в Оболонському районі столиці. Дивно, але футбольне поле біля будинку залишилося недоторканим і на ньому навіть зараз тренуються та проводять ігри дитячі футбольні команди.

Юні кияни грають у футбол біля зруйнованого будинку.
Фото члена АСЖУ Миколи Синельникова

Тренажерний зал “Форвард”

Зал розташований на проспекті ім. Валерія Лобановського був обстріляний у лютому та отримав значні пошкодження, з яких на сьогодні вдалося частково відновити лише дах. Тут тренуються бодібілдери та фітнес-бікіні збірної України IFBB, зараз вони готуються до міжнародних змагань “Арнольд Класік Європа”. Спортсмени ФББУ кажуть, що бойкотуватимуть усі турніри, в яких будуть допущені представники Росії та Білорусі.

Розминка бодібилдерів у спортивному залі без вікон та дверей.
Фото члена АСЖУ Миколи Синельникова

Михайлівська площа

Виставка російської техніки, що згоріла, на Михайлівській площі.

Дівчина закриває дуло танка баскетбольним м’ячем, протестуючи проти війни та закликаючи бойкотувати виступи російських спортсменів на турнірах будь-якого рівня. Фото члена АСЖУ Миколи Синельникова

Ірпінь

На в’їзді до передмістя Києва видно величезну купу спалених автомобілів. Їх зібрали у вигляді стіни, щоб не загороджували проїзд дорогою. Але поряд на майданчику достатньо місця для гри у баскетбол.
Фото члена АСЖУ Миколи Синельникова

Центр федерації тенісу України

Нові тенісні корти мали після 24 лютого приймати дитячий турнір, але зазнавали обстрілів і бомбардування протягом місяця. Натяжний купол критої частини кортів був зруйнований вщент а на інших майданчиках залишилися здерті і обгорілі сліди від покриття і ями від бомб.

Два тенісисти стоять у вирві від вибуху посеред тенісного корту в Ірпені. Фото члена АСЖУ Миколи Синельникова

Усі фото були зроблені у Києві, Харкові та Ірпені у червні 2022 року.

Автор фото і тексту – член АСЖУ Микола Синельников

Популярні новини