ГоловнаНовиниУ День спортивного журналіста …

У День спортивного журналіста …

Дорогі Колеги й Колежанки!

Сьогодні вперше Міжнародний день спортивного журналіста зустрічаємо у війну … 

Так уже складається наше життя, що у ньому постійно виникають все нові й нові  випробування, і кожне наступне складніше за попереднє. Після двох років глобальної пандемії, котра паралізувала весь світ, прийшла страшніша біда – ганебні орки-росіяни, що вже вісім років топталися по українських землях Донбасу та Криму, підло й підступно напали на всю нашу рідну землю. Вони щодня атакують, вони хочуть винищити нас, але їм це ніколи не вдасться, тому що в українців в серці є «те, що не вмирає» – Віра, Любов до своєї землі, Воля і Незламність.

Пам’ятаймо про ці засадничі українські чесноти у важкий час війни! Пандемія завдала нищівного удару по професії спортивного журналіста:  наші медіа відчули це значно болючіше за інші світові.

Тепер війна – і удар у стократ потужніший… Це непросто, це може вибити з колії, а може й зовсім відбити бажання писати й розповідати про спорт, бо є важливіші речі у воєнний час. Так, є. Чимало спортивних журналістів, так само, як і українці з інших, абсолютно не військових, сфер життя, добровольцями пішли на фронт і зараз захищають Україну на передовій, як наш 23-річний колега Влад Дунаєнко. Ми щодня молимося за наших хлопців та дівчат, які беруть на себе головний і найстрашніший удар у цій війні.

Але не забуваймо, що інформаційний фронт, в тому числі спортивно-інформаційний, вкрай важливий. Ніхто професійніше за вас не розповість, не оцінить і не наголосить на важливості спортивної боротьбі українців у цей найважчий в історії нашої Держави час, ніхто так не проведе історичні паралелі спорту із сьогоденням, ніхто так не покаже, як мужньо наші атлети переживають і не здаються, незважаючи на зруйновані спортивні об’єкти, постійну тривогу та розлуку з родиною.

Тому у цей Міжнародний день спортивного журналіста, який ми завжди називаємо святом, бо у мирний час так воно і є, тримаймося разом, Колеги й Колежанки, підтримуймо один одного – мусимо йти гуртом, бо лише так можна здолати ворога-нелюда.

Шукаймо натхнення у наших людях – українці неймовірні! Ми вражаємо світ щодня і ми неодмінно Переможемо і повернемо Мир на нашу землю! Хай Бог береже Ваші родини й Україну! Слава Україні!

Олександр Гливинський, президент Асоціації спортивних журналістів України

Популярні новини