ГоловнаНовиниВоїни світла. Атлети, котрі захищають Україну

Воїни світла. Атлети, котрі захищають Україну

22 дні війни. 22 дні українці тримають удари, яких безжально завдають орки без честі та совісті – скупчення нелюдів, яких і військом назвати є занадто великою честю для них.

Але українці показують усьому свою незламність, відвагу та мужність у прагненні захистити свою Свободу та Незалежність. Українські атлети з перших днів війни стоять пліч-о-пліч із побратимами на лінію вогню або підтримують Українське військо всіма можливими способами, про що ми вже розповідали на сайті АСЖУ раніше.

Та стрій захисників лише поповнюється все новими й новими українськими героями, котрі приносять славу Батьківщині на спортивних майданчиках.

Вражає хоробрість наших жінок, які поруч з чоловіками з перших днів війни. Слідом за капітанами біатлонних збірних України Дмитром Підручним та Оленою Підгрушною-Білосюк, одягнула військову форму й інша наша зірка біатлону Анастасія Меркушина. У спеціальному ролику, що вийшов на сайті Державної Прикордонної служби України, Анастасія зазначила, що тепер прийшов її час захищати синьо-жовтий прапор, який до цього неодноразово підіймався на змаганнях, у тому числі й на її честь.

 “Зараз весь світ розфарбований в жовто-блакитні кольори. Наш прапор став символом свободи і незалежності. Кордоном-між миром та війною. А я з гордістю ношу звання молодшого лейтенанта Державної прикордонної служби України. Слава Україні”, – підсумувала своє рішення  Меркушина.

Олена Підгрушна-Білосюк одягнула військову форму у перші дні березня. І з того часу, сформувавши команду під такою близькою кожному шанувальнику біатлону назвою – #PidhrushnaTeam, запускає збір коштів для підтримки військових. Кошти підуть на закупівлю військового спорядження, аптечок, техніки та іншого, що потребують наші захисники та захисниці.

Дмитро Підручний, як і лижний двоборець Дмитро Мазурчук служать у Національній гвардії у рідному Тернополі з перших днів війни.

Тенісиста Сергія Стаховського, який з перших днів війни у територіальній обороні не просто навідав, а готовий по-бойовому підтримати інший легендарний екс-гравець світового тенісу Андрій Медвєдєв.

Повернувся з-за кордону додому ще один наш тенісист – Олександр Долгополов. І не просто повернувся, а спеціально пройшов вишкіл у Туреччині, і вже з потрібними навиками приєднався до захисників Києва:

“Дякую нашим турецьким друзям. Звісно, за 5-7 днів я не став Рембо, але зі зброєю я вже почуваюся комфортно, а з 25 метрів у спокійній обстановці тренувань влучу в голову в 3 з 5 випадків. Це мій дім, і ми будемо його захищати з тими, хто залишився, і допомагатимемо чим можемо. Не збираюся засуджувати чоловіків, що виїхали. Війна – це страшно, і не кожен до неї готовий, усім нам є що втрачати”, – написав тенісист у себе в социережах.

Легенда боксу Віталій Кличко захищає Київ за обов’язком служби – він є мером столиці України. Допомагає йому в цьому і його рідний брат Володимир.

З автоматом у руках захищають рідну землю й українські стронгмени. Для ветерана АТО, чинного володаря титулу “Найсильніша Людина України” Олександра Кочергіна – воєнна справа добре знайома. Виконавши свій громадянський обов’язок на Донбасі усередині десятих, Сашко повернувся у спорт, здобувши у стронгмені найвищі титули, в тому числі став чемпіоном світу. З перших днів вторгнення Олександр – знову у перших лавах добровольців захищає Незалежність України. У пості в сомережах наш герой запевняє: “Все буде добре!”

Олександр Кочергін

З перших днів захищає рідний Київ і триразовий чемпіон України та чинний чемпіон світу зі стронгмену Павло Гайша. Прийнявши присягу на вірінсть народу України, Павло стоїть на варті безпеки столиці.

Павло Гайша

Тим часом володар титулу “Найсильніша Людина планети – 2020”, чотириразовий “Найсильніший українець” та чинний віце-чемпіон турніру “Арнольд Классік” Олексій Новиков проходить активний вишкіл із різними видами зброї, готуючись зустрічати “асвабадітєлєй”.

Олексій Новиков

Активною волонтерською роботою займається й батько українського богатирства, дворазовий володар титулу World Strongest Man Василь Вірастюк. Василь з побратимами постійно доставляє гуманітарні вантажі у найбільш потрібні місця.

Не залишилися осторонь зірки українського футболу. До територіальної оборони рідного Луцька приєднався Артем Федецький:

«Спочатку були проблеми з тим, щоби записатися в тероборону, адже дуже багато патріотів, які хочуть обороняти свій край, свою рідну землю. Приємно, що в такий важкий час люди проявляють ініціативу, тому що розуміють всю складність ситуації, наступу цих проклятих окупантів. Ні в які ворота не лізе те, що вони творять на нашій українській землі, як вони поводяться із населенням, як вони вночі бомблять забороненими бомбами наші міста. Це прикро. Душа болить не тільки в мене, а в кожного українця», – сказав Федецький.

Те саме зробив і легендарний Олег Лужний, котрий не лише відверто розповів англійським виданням, що відбувається в Україні, а вступив до тероборони:

«Обстрілюють і руйнують цілі міста та селища: люди залишаються без газу, світла, води та їжі. Ситуація дуже напружена, сирена лунає по три-чотири рази на день, також вночі. Людям доводиться швидко тікати у бомбосховища, жінки з маленькими дітьми, які не розуміють, що відбувається, вони налякані. Але наша нація як ніколи єдина. Ми не здамося, кожен намагається допомогти якнайкраще.

Колишні партнери з “Арсеналу” Патрік Вієйра та Жиль Гріманді дуже стурбовані і запропонували свою підтримку, за що дуже вдячний хлопцям. Як і всі українці, я зараз в Україні, де всі наші люди захищають Батьківщину. Я вступив до лав територіальної оборони.

Я підтримую всі санкції проти росії. Люди, які займаються спортом, є частиною нації. Коли нація обирає президента, вона також несе відповідальність за дії обраного президента. Якщо вони мовчать – значить, підтримують те, що зараз відбувається: вторгнення в мирну країну. Російські спортсмени можуть і повинні говорити зі своїм президентом, щоб зупинити війну. Бомбити мирних людей у ​​21 столітті, які не зробили ніякої шкоди росії? Це не вкладається у голові”.

Багатьох вразив своєю громадянською позицією уродженець Хабаровська Олександр Алієв, котрий вступив до територіальної оборони Києва.

Там він перетнувся з гравцем «Колоса» Андрієм Богдановим, який склав присягу на вірність народу України.

Із перших днів війни допомагає Збройним Силам України та прости людям на рідній Полтавщині гравець Збірної України та донецького “Шахтаря” Віктор Корнієнко.

А ось і ще один із найбільш вражаючих моментів. Олімпійський чемпіон Сеула 1988 року, легенда світового баскетболу, 57-річний Олександр Волков патрулює вулиці рідного селища на Київщині!

І це ще не всі героїчні історії нинішнього сьогодення Української боротьби за Свободу й Незалежність. Усім народом стоїмо проти навали ганебної орди. Вистоїмо і Переможемо! Слава Україні!

Популярні новини