ГоловнаНовиниШотландія й Польща проведуть товариський матч, щоби допомогти українським дітям війни

Шотландія й Польща проведуть товариський матч, щоби допомогти українським дітям війни

Капітани футбольних збірних Шотландії та Польщі Енді Робертсон та Роберт Левандовський закликали підтримати збір коштів, який організував фонд ЮНІСЕФ для гуманітарної допомоги Україні. З цією метою футбольні асоціації обох країн проведуть 24 березня на знаменитій арені «Гемпден-Парк» у Глазго товариський матч замість гри раунду плей-офф Шотландія – Україна, яка була перенесена на пізніше через вторгнення російської орди в України.

“Гемпден-Парк” під час Євро-2020 – перед матчем збірної України зі Швецією

10 фунтів-стерлінгів з кожного придбаного квитка піде на підтримку українських дітей та їхніх сімей, котрі залишаються в Україні, як і тих, що були змушені переїхати до сусідніх країн (ціна квитка для дорослих – від 25 фунтів).  За бажанням вболівальники зможуть зробити додаткову пожертву, купуючи квитки на веб-сайті.  ЮНІСЕФ, у першу чергу, збирає кошти на забезпечення захисту дітей, надання їм медичного обслуговування, а також для того, аби гарантувати сім’ям чисту воду та поживну їжу.

Капітан Збірної Польщі Роберт Левандовський вийшов з синьо-жовтою пов’язкою на матч свого клубу – мюнхенської “Баварії”

Організатори матчу сподіваються, що аншлаг, який може бути на стадіоні дозволив би зібрати допомогу у вигляді шестизначної цифри (стадіон вміщує 52 тисячі глядачів). Організатори збираються оголосити й додаткові способи, за допомогою яких вболівальники зможуть підтримати збір коштів під час підготовки до матчу.

Капітан Шотландії Енді Робертсон: «Мені, як батькові, бачити фото дітей в Україні, було дуже важко. Коли з’явилася інформація, що матч з Україною буде перенесено, ми почали працювати в партнерстві з Робертом та польською командою для того, аби зробити свій внесок  для допомоги у цій ситуації.

Ми надсилаємо нашу любов і молитви нашим побратимам з  футбольної спільноти України та сподіваємося, що гроші, зібрані на цьому матчі, допоможуть тим величезним зусиллям, які ЮНІСЕФ вже докладає в Україні, а також допоможе біженцям».

Капітан збірної Шотландії Енді Робертсон

Головний тренер національної команди Шотландії Стів Кларк: «Футбол неважливий, коли бачиш те, що відбувається зараз в Україні. Я знаю, що вболівальники та гравці Шотландії згуртуються, щоби показати, що сила футболу може мати позитивний вплив навіть у таких відчайдушних ситуаціях, з якими зараз стикається Україна».

Українська діаспора Великої Британії також організовує благодійний матч 24 березня. Він відбудеться на футбольному газоні перед «Гемпден-парк» за кілька годин до початку товариського матчу Шотландія – Україна. Матч організовує «Український клуб спортивних вболівальників Великої Британії».

Поле біля “Гемпдена”, де зіграють уболівальники

Популярні новини