ГоловнаНовиниAIPS припиняє будь-які відносини з асоціаціями спортивних журналістів росії та білорусі

AIPS припиняє будь-які відносини з асоціаціями спортивних журналістів росії та білорусі

Виконком AIPS Europe підтримав АСЖУ та призупинив будь-яку співпрацю з російськими та білоруськими асоціаціями спортивних медіа.

Слідом за зверненням Асоціації спортивних журналістів України, надісланим до AIPS на початку вторгнення російських окупантів (за посередництва білоруської сторони) на територію України, Виконавчий Комітет Європейського відділення Міжнародної Асоціації спортивної преси AIPS Europe оприлюднив сьогодні офіційне повідомлення, про те, що організація «припиняє усі відносини з Асоціаціями спортивних журналістів росії та білорусі, включаючи спілкування з членом Виконкому AIPS Europe пані Настасьєю Мариніною».

Раніше, 4 березня, після розмови з президентом AIPS Джанні Мерло, подав у відставку віце-президент AIPS росіянин Ніколай Долгополов, котрий прийняв рішення з власної волі і, як він заявив, «з огляду на поточну політичну ситуацію».

Упродовж трьох тижнів від початку війни точилася дискусія усередині Виконкому AIPS та AIPS Europe щодо відповідності Статуту AIPS рішення про відсторонення організацій країн-агресорів та справедливості рішення про позбавлення міжнародної медіа-акредитації спортивних журналістів, як носіїв свободи слова. За підтримки переважної більшості країн Європи, було доведено, що представники спортивних медіа країн, які здійснюють нелюдські безчинства на території України, причетні до пропаганди, яку цілеспрямовано й непохитно проводять диктаторські режими путіна та лукашенка, а, отже, медіа у цих країнах не дотримуються журналістського кредо, що має на меті об’єктивно та чесно інформувати суспільство про те, що відбувається.

Очікується, що на щорічному Конгресі Міжнародної Асоціації AIPS, який орієнтовно відбудеться восени цього року, буде підняте питання про виключення асоціацій росії та білорусі із членів AIPS.

Асоціація спортивних журналістів України дякує колегам з усієї Європи за підтримку, в особі АСЖУ, України та Українського народу у нашій боротьбі за свою Свободу, Незалежність та порятунок звичайних людей від бездумної жорстокості окупантів.

Повний текст офіційного повідомлення AIPS Europe:

«У зв’язку з поточною ситуацією, що склалася внаслідок війни Росії з Україною, враховуючи загальну підтримку України європейськими спортивними ЗМІ, а також усіма провідними міжнародними спортивними федераціями та Міжнародним олімпійським комітетом, AIPS  Europe приєднується до підтримки Асоціації спортивних журналістів України та людей, які переживають таку важку хвилину.

Внаслідок цього AIPS Europe до наступного Конгресу AIPS припиняє всі відносини з Асоціаціями спортивних журналістів Росії та Білорусі, включаючи спілкування з членом Виконкому AIPS Europe пані Настасьєю Мариніною».

Також в офіційному листі на адресу усіх європейських національних асоціацій генеральний секретар AIPS Europe Предраг Мілінкович наголосив, що «Виконавчий комітет AIPS Europe вкотре рішуче засудив напад Росії на Україну, що ставить під загрозу територіальну цілісність України, страждання людей та знищення майна».

Популярні новини