ГоловнаНовиниСпортивні медіа у світіПодвійний "бронзовий" подіум лижних акробатів на Кубку світу

Подвійний “бронзовий” подіум лижних акробатів на Кубку світу

Збірна України здобула дві медалі на етапі КС з лижної акробатики у Канаді. «Бронзу» вибороли Анастасія Новосад та Дмитро Котовський.

Новосад виконала у суперфіналі подвійне сальто з трьома гвинтами (86,71). За крок від п’єдесталу з сумою балів 71,34 зупинилася ще одна наша фристайлістка Ольга Полюк.

Згодом бронзовий почин колеги по збірній підтримав Дмитро Котовський, якому нагороду приніс суперфінальний стрибок «гвинт-гвинт-два гвинти» (120,81).

Відтак можна констатувати, що лижні акробати під керівництвом тренерів Енвера Аблаєва та Максима Нескоромного змогли виправити помилки, яких припускалися  в грудні: до цього старту спортсмени підійшли в гарній формі. А враховуючи те, що чемпіонат світу вже не за горами, то успішний виступ акробатів зумів порадувати та додати впевненості.

Кваліфікацію змогли подолати одразу шестеро  спортсменів: Анастасія Новосад, Ольга Полюк, Анастасія Гасюк, Дмитро Котовський,  Максим Кузнєцов та Володимир Кушнір.

У фіналах, на жаль, половини атлетів ми не дорахувались, але інші троє зуміли пройти до супер-фіналу та поборотися за медалі!

Анастасія Новосад виконувала все чітко та якісно, здобувши свій другий особистий подіум у кар’єрі.  Ольга Полюк також може занести сьогоднішній виступ в актив: високе четверте однозначно додасть впевненості спортсменці у наступних стартах. Анастасія Гасюк фінішувала дев’ятою.

У чоловіків Дмитро Котовський здобув перший особистий подіум в кар’єрі на етапах Кубка світу, тож ця бронзова медаль з присмаком «золота». 7-ме та 8-ме  місця відповідно у Максима Кузнєцова та Володимира Кушніра.

 Ігор Могильняк, член АСЖУ

Популярні новини