ГоловнаНовини«Зоря»: єврокубкової весни не буде

«Зоря»: єврокубкової весни не буде

У п’ятому турі групового етапу Ліги конференцій в групі B луганська “Зоря” зіграла на виїзді з бельгійським “Гентом”. Матч завершився перемогою господарів з рахунком 4:1 

У першому турі Ліги конференцій команди зіграли внічию 1:1. З того часу “Зоря“ вдруге протягом цього сезону змінила тренера – замість Валерія Кривенцова команду тимчасово очолив спортивний директор Юрій Коваль. Краще від цього не стало: луганці йдуть передостанніми в УПЛ і не перемагають у шести матчах поспіль (5 поразок). У “Гента” справи значно кращі, вони  посідають третє місце у чемпіонаті Бельгії та не програють з 22-го жовтня.

Дивлячись на турнірну таблицю до початку матчу, стає зрозуміло, що  “мужикам” потрібна лише перемога, адже “Маккабі”  після перемоги над “Брєйдабліком” гарантував собі вихід у плей-оф. “Гент” на момент початку гри йшов другим, випереджаючи Зорю на 6 очок, тому  навіть нічия достроково виводила бельгійців у весняний етап єврокубків.

На початку зустрічі  команди обмінялися неточними ударами. На зміщення Антюха до центру з пострілом повз стійку “буйволи” відповіли схожим випадом Фадіги – поруч із рамкою. Перший гольовий момент матчу виник на  7-й хвилині Кейперс вийшов на ударну позицію, але його удар пролетів повз ворота.

Фото Яспера Якобса

На 20-й хвилині  матчу 18-річний гравець  “Буйволів” Фофана зробив сольний прохід з центу поля, та з-за меж штрафного покотив м’яч  у дальній від себе кут воріт.
Луганська команда м’яко кажучи  мала проблеми у виході з оборони до атаки. Єдиний напівмомент біля  воріт “Гента” у першому таймі виник на 36-й хвилині коли Антюх отримавши передачу від Гереро  прострілював у карний майданчик, але ні той же Гереро, ні Горбач, який вийшов на 32-й хвилині замість Данченка, не  змогли замкнути передачу.

На старті другого тайму бельгійська команда упродовж десяти хвилин поховала в надії підопічних Юрія Коваля на позитивний результат. “Гент” зміг двічі вразити ворота суперника. На 49-й хвилині Батагов рукою зрізав у власні ворота простріл Фадіги. А на 55-й ще одна передача сенегальця дійшла до Орбана, який спокійно прийняв, прицілився,вдарив та забив у правий кут.

На 65-й хвилині трапився моторошний епізод. Голкіпер “Буйволів” Поль Нарді  вибив м’яч та невдало вивернув ногу і одразу впав на газон, схопившись за поперек і закричавши.  Було зрозуміло, що травма серйозна. Пауза тривала декілька хвилин. Зрозуміло, що продовжити гру воротар не зміг. Його винесли на ношах і на кареті швидкої повезли зі стадіону, а пізніше стало відомо про відкритий перелом. 

На 75-й хвилині Гендельман забив четвертий гол у ворота “чорно-білих”.

“Зоря” спромоглася лише на гол престижу. Автором голу став Нагнойний, який завдав удару з дальньої відстані та забив у ворота Давіда Рафа, котрий вийшов на заміну.

Це фіаско офіційно оформило виліт “Зорі” з єврокубків. Заключна гра у групі Ліги конференцій проти “Брейдабліка” перетворилася на матч престижу, в якому луганці, принаймні, можуть поборолися за мінімальні бали до загального українського клубного рейтингу.

Джамал Алієв, студент Київського національного університету ім. Тараса Шевченка

Популярні новини