ГоловнаНовиниЖеребкування плей-офф кваліфікації Євро-2024: Україна дізналась своїх суперників

Жеребкування плей-офф кваліфікації Євро-2024: Україна дізналась своїх суперників

У швейцарському Ньоні відбулося жеребкування раунду плей-офф кваліфікації до Євро-2024, в якому збірна України дізналася своїх суперників.

За регламентом, 12 команд з найвищим рейтингом за результатами виступів у Лізі Націй 2022/23, які не змогли напряму пройти на Євро через кваліфікаційний турнір, повинні вирішити долю останніх трьох путівок на фінальну частину турніру. Команди-учасники були розділені на три стикові міні-турніри, кожен з яких складається з двох півфіналів та фіналу. Переможці трьох фіналів й складуть остаточний склад учасників Євро-2024 у Німеччині.

Фото УЕФА

За результатом жеребкування, збірна України потрапила до шляху «B» разом зі збірними Боснії та Герцеговини, Ізраїлю та Ісландії.

У півфінальному поєдинку команда Реброва зіграє з Боснією та Герцеговиною. Матч відбудеться 21 березня на полі суперника. Нагадаємо, що команди зустрічались між собою в рамках відбору до чемпіонату світу 2022. В першій зустрічі у Львові команди не змогли виявити переможця, зігравши з рахунком 1:1. У виїзному матчі, українці здолали боснійців з рахунком 2:0, завдяки голам Зінченка та Довбика.

Переможець цього протистояння потрапить до фіналу, в якому на своєму полі 26 березня буде приймати переможця пари Ізраїль – Ісландія. Саме цей матч визначить команду, що зіграє на Євро-2024.

Фото УЕФА

Усі пари плей-офф кваліфікації Євро-2024

Шлях A

Півфінал 1: Польща — Естонія

Півфінал 2: Уельс — Фінляндія

Фінал: Уельс/Фінляндія – Польща/Естонія

Шлях B

Півфінал 1: Ізраїль — Ісландія

Півфінал 2: Боснія і Герцеговина — УКРАЇНА

Фінал: Боснія і Герцеговина/УКРАЇНА — Ізраїль/Ісландія

Фото УЕФА

Шлях C

Півфінал 1: Грузія — Люксембург

Півфінал 2: Греція — Казахстан

Фінал: Грузія/Люксембург – Греція/Казахстан

Автор – Владислав Уткін, студент Київського національного університету ім. Тараса Шевченка

Популярні новини