ГоловнаНовиниФедерація карате вшанувала пам'ять Михайла Волобуєва

Федерація карате вшанувала пам’ять Михайла Волобуєва

Напередодні чемпіонату світу з карате 2023 року, який пройде 24-29 жовтня у Будапешті, Українська Федерація Карате (УФК) організувала зустріч спортивних журналістів з членами національної збірної України та керівництвом федерації.

Подія відбулася на олімпійській базі в Конча-Заспі, де збірники готуються до чемпіонату під керівництвом головного тренера Миколи Сіраковського. Спортсмени та тренери поділились планами й настроєм на турнір. Нагадаємо, що в активі українських каратистів (йдеться про УФК, яка представляє Україну в олімпійському русі) ще немає золота чемпіонатів світу, і це є головною мрією та метою нашої команди на змаганнях в Будапешті. Ця мрія виглядає цілком реальною, враховуючи, що в складі збірної України є спортсмени, які входять до топ-десятки світового рейтингу, а срібна призерка Олімпіади-2020 Анжеліка Терлюга взагалі очолює світовий рейтинг у категорії жіноче куміте -55 кг.    

Спілкування каратистів з медійниками пройшло у неформальній дружній формі застілля, під час якого президент УФК Іван Дутчак запропонував зробити такі зустрічі регулярними та створити прес-клуб імені Михайла Волобуєва – для працівників ЗМІ, які висвітлюють життя українського карате.

Михайло Михайлович Волобуєв був президентом АСЖУ у 1999-2020 роках. Свого часу він прийняв активну участь у становленні УФК, був членом правління федерації, зробив великий внесок у розвиток та популяризацію українського карате.  

Ігор Левенштейн, член АСЖУ, голова Комітету по ЗМІ та зв’язках з громадськістю УФК      

Популярні новини