ГоловнаНовиниРашистська ракета у Львові влучила у будинок екс-нападника «Карпат»

Рашистська ракета у Львові влучила у будинок екс-нападника «Карпат»

Впродовж травня та червня багатостраждальна Україна неабияк потерпала від ракетних на дронових обстрілів росії. У цей період ворог найчастіше тероризував столицю та міста-«мільйонники» – Київ, Одесу та Дніпро. Діставалось також й Харкову та Запоріжжю, а по Херсону та Нікополю рашисти гатили із артилерії щодня. Після кожного такого обстрілу гинуть і отримують поранення сотні мирних громадян, серед яких чимало ні в чому не винних діточок.

Напередодні злодіяння ненависного ворога принесли багато горя до відносно тихого Львова. Якщо раніше «прильоти» були в інфраструктурні об’єкти обласного центру, то вночі 6 липня рашистські ракети били по житлових будинках. Страшенної сили вибух стався на одній з вулиць у самісінькому центрі міста Лева. Ракетний удар був настільки потужний, що виявилися зруйнованими відразу три (!) під’їзди будинку, а у величезній кількості будівель навколо вибуховою хвилею не тільки повибивало вікна, а у деяких і позносило дах.

Серед мешканців зруйнованого будинку був відомий за виступами у 60-70-х роках у «Карпатах» нападник Володимир Данилюк.

Один із легендарних виконавців золотого складу львівської команди дивом залишився живим. Його дружина Ярослава у жахливі хвилини після ракетного удару не розгубилася, допомігши чоловікові вибратися із зруйнованого помешкання.

Ще за півтори доби до цієї трагічної ночі, 4 липня, Володимир Данилюк приймав поздоровлення з нагоди свого 76-річчя. Його вітало чимало близьких людей та футбольних особистостей, з якими за багато років кар’єри зводила доля. Однак цинічна і напрочуд зухвала жорстокість нелюдів піднесла подружжю Данилюків та багатьом сім’ям постраждалого будинку чимало розпачі та болю…
Більше доби з моменту страшної трагедії тривав розбір завалів. 10 загиблих. Поранення отримали близько півсотні людей, серед яких троє дітей.

Міський голова Львова Андрій Садовий розпорядився надати всю необхідну допомогу постраждалим.

В’ячеслав Кульчицький,
член Правління АСЖУ

Популярні новини