ГоловнаНовиниБаскетбольна Суперліга стартує цього вікенду

Баскетбольна Суперліга стартує цього вікенду

Українська баскетбольна Суперліга стартує вже цієї суботи, 22 жовтня, матчами чотирьох команд, що зіграють у Києві. Про це було повідомлено сьогодні під час прес-конференції за участю Міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта та генерального секретаря Федерації баскетболу України Володимира Драбіковського.  

Турнір елітного дивізіону українського баскетболу, титульним партнером якого стала компанія Parimatch Ukraine, відбудеться за участю 9 команд. «Київ Баскет», «Запоріжжя», «Черкаські мавпи» та «Старий Луцьк-Університет» розпочнуть турнір «баблом» в столичному палаці спорту «Венето-Sport». А 23-го жовтня в Івано-Франківську перший тур зіграють «Дніпро», «Прикарпаття-Говерла, «БІПА» та «Будівельник».

Львівська «Політехніка-Галичина» долучиться до Суперліги з 3-го туру. За розробленим регламентом чемпіонат буде проходити у 4 кола, у регулярному чемпіонаті кожна з команд зіграє по 32 гри, за результатами яких і визначиться чемпіон. Плей-оф цього сезону не передбачено, проте якщо ситуація в Україні зміниться організатори не виключають, що можуть переглянути регламент і призначити матчі на виліт.

Чинний чемпіон України – «Прометей» зі Слобожанського Дніпропетровської області раніше відмовився брати участь у чемпіонаті України, мотивуючи це завищеним для клубу заявочним внеском для участі в Українській Суперлізі. Цього року «Прометей», крім єврокубків, з огляду на призупинення чемпіонату України, прийняв рішення виступати у спільній Латвійсько-Естонській Лізі.

Тим часом, внутрішні баскетбольні змагання в Україні з початку війни відновляться саме зараз – у найближчий вікенд. Про важливість цієї події наголосив Міністр молоді та спорту Украіїни Вадим Гутцайт:

«Для нас вкрай важливо зберегти спорт в Україні. Ми розуміємо, що це складне завдання, але змогли домовитися про те, щоб наші топові спортсмени і команди тренувалися, виїздили на змагання. Завдяки підтримці держави та міжнародних спортивних організацій це стало можливим. Від Президента України Володимира Зеленського ми отримали доручення розпочати внутрішні спортивні змагання в регіонах, де не ведуться активні бойові дії. І це нині найголовніше – ми зберігаємо спорт, наших спортсменів, і продовжуємо перемагати на міжнародних змаганнях.

Спорт – це позитив, це те, що додає настрою вболівальникам, особливо під час війни. Я хочу подякувати ФБУ за те, що чемпіонат України відновлюється. Складно, але ми рухаємося вперед».

Генеральний секретар ФБУ Володимир Драбіковський повідомив, що крім змагання у Суперлізі, відновляться також турніри у чоловічій Першій Лізі за участю 17 команд та жіночій Суперлізі (13 команд):

«Гратимемо «баблами» у безпечних місцях. Наразі це Київ,  Івано-Франківськ, Тернопіль, Черкаси , можливо Дніпро. Ймовірно з’явиться можливість проводити матчі й в інших містах, залежно від воєнної ситуації. З огляду на постійні повітряні тривоги, усі матчі відбуватимуться без глядачів”.  

На прес-конференції також було озвучено, що за зібрані на літньому чемпіонаті України 3х3 кошти було придбане авто для Збройних Сил України, а саме для побратимів президента “Харківських Соколів” Сергія Чебишева. Пан Чебишев був присутній на події, подякував ФБУ та гравцям, які зібрали необхідні кошти, а також повідомив, що авто вже в Куп’янську і допомагає нашим бійцям наближати  Перемогу.

На завершення відбулось представлення амбасадора національної команди України з баскетболу, яким став відомий комік, стендапер та блогер Марк Куцевалов. Йому та Міністру спорту Вадиму Гутцайту Федерація баскетболу України презентувала  іменні майки збірної України.

Популярні новини