ГоловнаНовиниУкраїна перемагає Італію та достроково виходить у плей-оф Євробаскету

Україна перемагає Італію та достроково виходить у плей-оф Євробаскету

Сьогодні великий день українського спорту. Після блискучої перемоги волейболістів в 1/8 фіналу чемпіонату світу над Нідерландами, неймовірну перемогу на Євробаскеті здобули українські баскетболісти. Наші хлопці переграли італійців в Мілані, де господарів шалено підтримували їхні вболівальники.

Підопічні Айнарса Багатскіса, поступаючись в рахунку в першій половині, втрималися в грі, не відпустили конкурентів далеко й віднайшли свою гру по перерві. Тут потрібно відзначити злагоджені дії в захисті, де ми не дозволили суперникам використати їхні найкращі якості. Ми дуже класно рухалися в захисті, за рахунок того, що тренери змінювали склад і постійно віднаходили потрібні схеми в конкретних відрізках гри. Часом ми грали з двома великими, часом переходили на легку п’ятірку, але не давали конкурентам дихати вільно.

Коли ж у третій чверті вдалося перекрити периметр, то в італійців не знайшлося аргументів проти злагоджених і швидких дій українців. Головне, що ми намагалися якнайменше помилятися в простих ситуаціях, доводили атаки до логічного завершення й не давали легко кидати італійцям. А під супротивом конкуренти не влучали й почали нервувати та помилятися.

Фото Fiba.basketball

Безумовно, можна сказати, що блискучий матч провели Михайлюк (25 очок, 4 підбирання, 3 передачі) із Саноном (17 очок), які влучали з різних дистанцій, сміливо брали ініціативу на себе й надихали партнерів. Але ж які потрібні та ефектні м’ячі забивав Іван Ткаченко (17 очок). Чого коштує його алей-уп у четвертій чверті після передачі-цукерочки того ж Михайлюка. А як продуктивно зіграв на команду Близнюк (4 очки, 6 підбирань, 6 перехоплень), який відпрацьовував по гравцях, але забив у найпотрібніші моменти.

Фото Fiba.basketball

Ну, й не було цієї перемоги без важкої роботи на підбираннях і класної боротьби наших великих –  Леня (3 очки, 11 підбирань) Геруна (5 очків, 4 підбирання) Боброва (2 очки, 3 підбирання). Відпрацював свої відрізки, як потрібно й Артем Пустовий (8 очок, 2 підбирання). Можливо, трохи більшого ми очікували від героя поєдинку з Естонією – Сидорова та капітана Лукашова. Та якщо команда впевнено здолала фаворитів, то й вони зі своїми завданнями впоралися.

У таку вікторію не вірили навіть наші провідні баскетбольні журналісти, а Айнарс Багатскіс і його хлопці знайшли аргументи для того, щоб скептики зняли перед ними капелюха. В цей вечір на майданчику була єдина сильна та згуртована Команда. І ця феєрична вікторія з рахунком 84:73 ще раз підтверджує, що на цьому турнірі фаворитам не переливки. Після вчорашніх поразок іспанців, словенців і литовців, програли ще й італійці. Тепер можна з абсолютною впевненістю стверджувати, що збірна України зіграє в плей-офф.

Фото Fiba.basketball

А от, хто буде нашим суперником, визначать два наступних поєдинки із греками та хорватами. А сьогодні просто подякуємо українським волейболістам і баскетболістам, які подарували нам неймовірні переможні емоції й підтвердили, що Україна й на спортивному фронті сильна й потужна. Слава Україні!

Чемпіонат Європи з баскетболу 2022 року. Група С.

Україна – Італія – 84:73 (16:21, 22:21, 19:15, 27:16).

Україна: Бобров (2 очка + 3 підбори + 2 передачі), Близнюк (4+6+6), Герун (5+4+1), Пустовий (8+2+0), Санон (17+0+2), Лень (3+11+1), Зотов, Михайлюк (25+4+3), Скапінцев, Сидоров (3+0+1), Ткаченко (17+5+0), Лукашов (0+0+2).

Італія: Бальдассо, Біліга (0+1+0), Датоме (3+1+1), Манньйон (8+3+2), Меллі (2+2+2), Пайола, Полонара (17+7+2), Річчі (9+4+2), Спіссу (11+1+3), Тессіторі, Тонут (9+3+3), Фонтеччо (14+6+2).

Арбітри: Луїс Кастільо (Іспанія), Мартін Горозов (Болгарія), Здравко Рутешич (Чорногорія).

Спорткомплекс «Форум ді Ассаго» (Ассаго, Італія).

Юрій Ілючек, член АСЖУ та AIPS

Популярні новини