ГоловнаНовиниСтатті про спортФіаско «Динамо», крик Корнієнка, спільна трансляція та гольові торби «Зорі»

Фіаско «Динамо», крик Корнієнка, спільна трансляція та гольові торби «Зорі»

У понеділок завершилися матчі другого туру УПЛ. Найцікавіші події – у нашому огляді.

Чорна смуга «Динамо»: кияни програли третій матч поспіль  

Сезон УПЛ для столичної команди почався з протистояння «Дніпру-1», яке закінчилось її абсолютним розгромом — 0:3. Вперше за історію Української Прем‘єр-Ліги дніпряни так безжалісно залишили «Динамо» без очок вже зі стартового поєдинку. Тренер команди киян Мірча Луческу пояснює це фіаско тим, що в команди зараз досить пригнічений настрій, спричинений подвійною невдачею у матчах  з португальською «Бенфікою». Причиною, на думку тренера, є те, що гравці вже два місяці не бачили своїх рідних, відтоді як виїхали з України, але й визнає, що «Дніпро-1» грав цей матч все ж агресивніше. 

Фото СК “Дніпро-1”

Натомість резервісти з  «Динамо» U19 не мали проблем з дніпрянами. Матч закінчився перемогою «біло-синіх» 2:0.

Його крик – це наш крик. Його сльози – це наші сльози», – Ігор Йовічевіч про травмованого Віктора Корнієнка під час матчу «Кривбас»-«Шахтар».

Лівий захисник донецького «Шахтаря» Віктор Корнієнко отримав травму (розрив передньої хрестоподібної зв’язки колінного суглоба – як повідомив офіційний сайт ФК «Шахтар») на 68-ій хвилині хвилині гри, вийшовши на заміну у другому таймі. Пiсля зіткнення з Дмитром Хомченовським його крик чув ледь не весь стадiон. Гравець не зміг самотужки стати на ноги й був транспортований з поля. Медичне обстеження показало розрив передньої хрестоподібної зв’язки колінного суглоба. Орієнтовний термін відновлення Віктора – 6 місяців.

Фото ФК “Шахтар”

Матч закінчився перемогою «Шахтаря» 1:0, що стала першою для нового наставника гірників Ігоря Йовічевича. Єдиний гол у грі на рахунку Артема Бондаренка, який присвятив цю перемогу саме Віктору Корнієнку.

Мірча Луческу, неоднозначно висловився на прес-конференцiï пiсля невдалого матчу «Динамо» з «Дніпром-1», чим ввів в оману вболівальників київського клубу.

На запитання журналіста про те, чи цей матч був останній для Iллi забарного (видання «The Spurs Express» опублiкувало у своєму твiттерi новину про можливий трансфер молодого захисника до лондонського «Тоттенгема» найближчими днями – Ред.), Мiстер вiдповiв, що це була, можливо, його остання гра, але не Забарного.

Коментар був сприйнятий глядачами, як натяк на відставку, але президент київського «Динамо» Ігор Суркіс спростував слова тренера, сказавши, що це просто емоції

Фото Фк “Динамо” Київ

Запекла боротьба на останніх хвилинах матчу між Олександрiєю» та «Минаєм»

Матч вiдбувся на НСК «Олімпійському», на полі якого команда господарів до останнього мінімально вела у рахунку (1:0). Але в компенсований час на 90+1′ хвилині Данилу Голубу вдалося зрівняти рахунок, рятуючи команду від поразки. Нічия тривала недовго, бо вже через півтори хвилини захисник «Олександрiї» Андрій Цуріков запустив потужну «ракету» зі штрафного майданчика точно у сітку команди «Минаю», тим самим вирвавши перемогу!

Компроміс на «знiмальному майданчику» пiд час матчу «Металіст» – «Інгулець». 

Гру мiж харківським «Металістом» та кiровоградським “Інгульцем”, що закінчилася в Ужгороді нічиєю (м’ячі забили  Дмитро Корiшко (6’ пен.) та Владислав Клименко (60‘), транслювали відразу дві знiмальні групи – Setanta Sports (на умови трансляції якої не погоджуються 4 команди УПЛ – «Динамо», «Дніпро-1», «Зоря», «Рух») та «1+1 media». Таких «дуетів» на матч досі не допускала жодна із перелічених вище команд.  Але харків’яни, мабуть, через своє неостаточне рішення щодо єдиного телепулу дозволили працювати як офіційному транслятору УПЛ, так і групі 1+1. 

Фото Олександра Приходька

Нагадаємо, що УПЛ створила підпункт дисциплінарних санкцій, в якому зафіксовано, що за ігнорування клубами маркетингового партнера УПЛ (Setanta Sports), будуть накладатися штрафи у розмірі 250 – 500 000 грн та навіть зняття трьох очок з команди в теперішньому та наступному сезонах. 


«Колос» здобуває другу домашню перемогу поспіль на старті сезону та підіймається на друге місце у турнірній таблиці. 

Цього разу в гості до Ковалівки приїхав  львівський «Рух», який вже на 5-ій хвилині матчу пропустив після удару центрального захисника «Колоса» Вадима Мілька. Інтрига зберігалася до 83-ї хвилини, коли «гру закрив» дебютант господарів Денис Безбородько, який ще у попередньому турі двічі забивав за “Зорю”.

«Верес» здобуває перемоги на виїзді

Другу перемогу поспіль здобув й  рівненський «Верес», який, на відміну від «Колоса» двічі переміг на виїзді. Цього разу рівняни мінімально здолали  полтавську «Ворсклу» в Ужгороді – 2:1.  


Непогодов – антипенальтист: «Чорноморець» та «Металіста-1925» розійшлися дружною нічиєю – 0:0. 

Для «моряків» це вже другий «сухий» матч поспіль, але цього разу одеситам вдалося взяти першй у сезоні заліковий бал. Вартий відзнаки воротар «Чорноморця» Дмитро Непогодов, який вже вдруге зі старту сезону парирує 11-метровий пенальті (цього разу від Андрія Габелка). Одинадцятиметровий було призначено через необережну гру  в штрафній зоні канадійця Джеймса. 

Фото ФК “Металіст 1925”

Після двох турів турнірну таблицю УПЛ, за додатковими показниками, очолила луганська «Зоря». 

У кожному зі стартових матчів луганці забивають по три м’ячі, відтак за цим показником вони найкращі (друга за числом голів наразі «Олександрія» – 4 влучних удари). У першому турі «Зоря» обіграла «Ворсклу» (3:1), а Другий тур завершився також перемогою «чорно-білих» у матчі зі у другому – «Львів» (3:2). У наступному турі поточний

Наступна гра лідера буде з київським «Динамо», який після дебютної поразки, що перервала одразу кілька виграшних (або безпрограшних) серій іменитого клубу, перебуває на останньому місці. Відтак зустріч на стадіоні імені Лобановського (перша для киян з часу повномасштабного вторгнення на рідному стадіоні) буде доволі незвичною щодо статусу команд, де лідером виступатиме «Зоря», а аутсайдером – «Динамо».

Чи пройдуть луганці випробування лідерством на динамівському стадіоні, де вони будуть номінальними господарями? І чи зуміє «Динамо» зламати чорну смугу, нарешті, повернувшись додому. Це і є, певне, головна інтрига 3-го туру, матчі якого відбудуться 2-5 вересня.

Діана Жук

Популярні новини