ГоловнаНовини"Динамо" нейтралізує "Штурм" в овертаймі

“Динамо” нейтралізує “Штурм” в овертаймі

Київське “Динамо”, поступившись в основний час “Штурму”, лише в овертаймі змогло здолати непоступливих суперників – 1:2.

Кияни просто розчарували в першому таймі. Гості забагато дозволили конкурентам такого рівня. Можливо, якби Шапаренко забив на початку матчу, після передачі Циганкова, то гра пішла б за іншим сценарієм. А так “штурмівці” відчули впевненість й стали все більше напружувати захист та Бущана. Гол же на 27-й хвилині – це колективна помилка центральних захисників, де в парі з Забарним грав Сирота. Саме вони дозволили закинути м’яч на Хейлуна. Форвард бив із гострого кута, але влучив під дальню стійку. Після цього кияни активізувалися, але не так, щоб повністю взяти гру під свій контроль. Нашим гравцям не вистачало швидкості, нестандартних дій та компактності в діях. Були кілька напівмоментів, які нейтралізували оборонці та воротар “Штурма”. Передачі з флангу від Дубінчака більше робилися навмання, а Кендзьора не виглядав таким активним, як того хотілося. Бесєдін знову загубився, як і Шепелев. Більш наполегливими виглядали Циганков і Буяльський, але їх зусиль було недостатньо для того, щоб пробити щільний захист конкурентів. В центрі поля від Шапаренка та Сидорчука було забагато браку. І ті моменти, які створювалися конкурентами були більше наслідками незлагодженості та позиційних похибок киян. І Бущану довелося ще кілька разів демонструвати свій клас. У цілому, “Штурм” за рахунок бажання й наполегливості заслужив свою мінімальну перевагу після першого тайму – 1:0. Киянам же потрібно було додавати так, щоб продемонструвати свою перевагу в класі.

Фото ФК “Штурм”

По перерві динамівці виглядали краще і володіли ініціативою. Додали в активності на флангах Вівчаренко та Караваєв, які прогнозовано замінили Дубінчака та Шепелева. Активно увійшов в гру Гармаш. А ось Ванат ніяк не міг дійти до м’яча. Декілька шансів мав Буяльський, але прийняв неправильні  рішення. Австрійці більше грали на збереження рахунку й особливо Бущана не турбували. А гості мали мега-шанс уже в компенсований час, коли Гармаш, після кутового, головою пробив у поперечину. І все ж основний час завершився на користь господарів поля – 1:0. І тут потрібно визнати, що кияни переоцінили свої нинішні можливості й не змогли за рахунок класу здолати не дуже потужного конкурента. Ще й  Сидорчук не втримав емоції, після грубого фолу проти Вівчаренка, отримав попередження, що означало пропуск наступного можливого матчу проти “Бенфіки”, яка не мала на виїзді проблем із “Митьюлландом-” – 1:3.

Фото ФК “Штурм”

Вже в овертаймі договорився на жовту картку Гармаш, який також не зіграє проти португальців. І дуже швидко, на 97-й хвилині, Циганков зробив класну націлену передачу в штрафний майданчик на Вівчаренка. Костянтин уникнув офсайду, зупинив м’яч і пробив поміж ногами Зібенхандлю – 1:1. Мірча Луческу для того, щоб уникнути проблем, замінив Гармаша, який ще й ушкодження отримав, на Андрієвського. Кияни стали пресингувати суперників, не даючи їм можливостей швидко розпочинати атакувальні дії. Це призвело до грубого фолу проти Вівчаренка з боку Серкарії, який отримав друге попередження й був вилучений.  Пристрасті загострювалися й арбітр Іван Кружляк наприкінці першого овертайму попередив ще й Ваната, а згодом і Вютріха.

Фото ФК “Штурм”

А на 112-й хвилині кияни розіграли зайвого, коли Ванат із Буяльським класно вивели до воріт Циганкова, який поклав м’яч у дальній кут – 1:2. Тепер уже господарям потрібно було забивати двічі. Але хлопці Мірчі Луческу взяли м’яч під свій контроль, хоча австрійці намагалися грати на перехоплення та йти вперед. Та гості отримали вільні зони й намагалися цим користатися. Але більше відзначится командам не вдалося. Отже, кияни в овертаймі таки дотиснули “Штурм” – 1:2. І тепер на підопічних Мірчі Луческу очікує двораундове дуже важке протиборство із португальською “Бенфікою”. Тут хотілося б відзначити, що знову спрацювали заміни наставника киян й Циганков показав себе справжнім лідером. Та все ж кияни мали вирішувати питання з таким конкурентом раніше й не доводити справу до нервового овертайму. Та й погодьтеся, що з такою грою й ще без Сидорчука в центрі поля, українцям потрібно буде з португальцями стрибнути вище голови.

Ліга чемпіонів. 3-й кв. раунд, перший матч

«Штурм» – «Динамо» – 1:2 (1:0)

9.08.2022. Грац. Стадіон Graz Liebenau.

«Штурм»: 7.Зібенхандль – 22.Газібегович, 42.Аффенгрубер, 5.Вютріх, 44.Данте (17.Демаку, 103) – 4.Станкович (29.Фусейні, 103), 25.Хірлендер (к), 8.Прасс (37.Вельс, 115), 19.Хорват (26.Ланг, 84) – 11.Саркарія, 9.Хойлунн (30. Любич, 75).

«Динамо»: 1.Бущан – 94.Кендзьора (20.Караваєв, 71), 25.Забарний, 34.Сирота, 44.Дубінчак (2.Вівчаренко, 71) – 5.Сидорчук (к), 8.Шепелєв (19.Гармаш, 82; 18.Андрієвський, 99), 10.Шапаренко, 29.Буяльський, 15.Циганков – 41.Бєсєдін (11.Ванат, 76).

Голи: Хойлунн (27) – Вівчаренко (97), Циганков (112)

Попередження: Станкович (11), Саркарія (90+4), Газібегович (90+4), Вютріх (105+2), Прасс (111), Демаку (120+1) – Сидорчук (90+4), Гармаш (93), Караваєв (99), Ванат (105+1), Циганков (116), Бущан (118).

Вилучений: Саркарія (105+1).

Юрій Ілючек, член АСЖУ та AIPS

Популярні новини