ГоловнаНовиниМайстер-клас від Житника для майбутнього українського хокею

Майстер-клас від Житника для майбутнього українського хокею

Міжнародний благодійний фонд Parimatch Foundation ставить на меті популяризацію активного дозвілля та створення умов для фізичної культури аби мотивувати батьків та дітей різного віку долучатися до зимових видів спорту, зокрема до хокею. Відтак Фонд у партнерстві з ХК «Сокіл» вдруге ініціював проєкт «Тренування із зіркою», під час якого легенди хокейного клубу проводять майстер-класи для юних спортсменів. Цього разу до тренування приєднались й журналісти. 

Вчора на ковзанці біля різдвяного ярмарку на Банковій відбувся майстер-клас для журналістів та вихованців хокейних шкіл «Сокола», «Крижинки», «Бульдогів» та «Білого Барса». Провів його президент ХК «Сокіл», олімпійський чемпіон – Олексій Житник. Разом з ним на льоду були директор дитячої школи і клубу «Сокіл» Костянтин Симчук та спортсмени «Соколу» Дмитро Німенко, Іван Сисак та Євген Фадєєв. Під час другої частини тренування до хокеїстів приєднались журналісти и під наглядом легендарного хокеїста пробивали буліти. 

«Потрібно менше сидіти вдома і більше проводити час на вулиці. Тим більше в таку чудову хокейну погоду. Слід відкладати телефони та йти на вулицю: грати у хокей, кататися на санчатах. Потрібно більше рухатись. І так всі хвороби відступатимуть. Адже у здоровому тілі – здоровий дух. Тому сьогодні нам потрібно проводити такі заходи, щоб заохочувати молодь до активного способу життя», – підкреслив Олексій Житник.

Олексій Житник проводить тренування з юними хокеїстами

Відкрив та модерував захід президент Асоціації спортивних журналістів України – Олександр Гливинський. 

«У нашого хокею є славне минуле. Щоб у майбутньому ми вийшли на якісно новий рівень, такі заходи вкрай необхідні. Адже тренування не лише заохочують дітей, а й нагадують усім, що в Україні є такий славний вид спорту як хокей», – зазначив Олександр Гливинський.

Журналістам разом з юними хокеїстами провели майстер-клас з катання, показали техніку володіння шайбою та ключкою. Після гри учасники заходу отримали автографи від легенд українського хокею, а також зробили фото з Кубком, який «Сокіл» виграв під час фінального матчу Кубку України з хокею. А вихованцям хокейних шкіл також були вручені подарунки від Parimatch Foundation. 

«Тренування з зіркою хокею Олексієм Житником — соціальна колаборація Фонду з ХК «Сокіл», завдяки якій ми привертаємо якомога більше уваги до спортивної культури та популяризації зимових видів спорту. Сьогодні діти з різних хокейних клубів змогли потренуватись з легендою. Такі заходи зазвичай дуже мотивують юних спортсменів, дозволяють побачити кумирів та наслідувати їх. А дітям, які спостерігали та вболівали за гравцями гарна мотивація зануритися в спорт. Сьогоднішнє тренування — подія, що запам’ятається надовго, як гравцям, так і вболівальникам. Адже батьки з дітьми, які прийшли подивитись гру, побачили, що кожен може спробувати себе на льоду. І наша різдвяна ковзанка може у цьому допомогти, адже щодня вона відкрита для всіх бажаючих», — розповіла представниця Parimatch Foundation Анжела Фокіна. 

Ковзанка працює для всіх, незалежно від віку та вміння кататися до 14 лютого. За час відкриття на ній вже було близько 14,5 тисяч відвідувачів. Окрему увагу приділяють дітям з інвалідністю та порушеннями ментального розвитку. Тому для них проводяться регулярні інклюзивні тренування з професійним тренером. Тим самим Parimatch Foundation руйнує бар’єри та стереотипи щодо того, що зимові види спорту дітям з інвалідністю недоступні. 

Анонси інклюзивних тренувань та майстер-класів публікуються на сторінці Parimatch Foundation Ukraine у Facebook.

Популярні новини