ГоловнаНовиниОлександр Хижняк боротиметься за "золото"

Олександр Хижняк боротиметься за “золото”

Головна олімпійська надія України  Олександр Хижняк у надскладному півфінальному поєдинку зумів перемогти Еуміра Марс’яля з Філіппін, вийшовши до фіналу боксерського турніру!

З першого раунду Хижняк активно пішов у атаку. Українець діяв першим номером, але філіппінець відповідав жорсткими ударами. Хижняк діяв серійно, чергуючи удари в голову і по корпусу, але пропускав досить багато ударів. За підсумками першого раунду три судді віддали перемогу Марс’ялю.

У другому раунді Хижняк не зменшував темп, діючи агресивно. Але суперник намагався відповідати одиночними ударами, влучаючи потужними хуками. Удари опонента призвели до доволі глибокого розсічення на носі українця. Прикрі новини поглибило рішення суддів, які віддали перевагу Марс’ялю у другому раунді з мінімальною перевагою – 2:3.

Однак Сашко не збирався здаватися і пішов у вирішальний бій у третьому раунді. Наш боксер діяв активно й потужно, завдаючи супернику, котрий підсів фізично, одного удару за іншим. І третій раунд українець виграв 5:0, а за тим і весь поєдинок 3:2!

Суперник Олександра Хижнякя у фіналі визначався у поєдинку кримчанина Глєба Бакши, котрий захищає кольори ОКР, та бразильця Геберта Соузи.

Український боксер зустрічався з Бакши неодноразово. 2019-го року Хижняк здолав представника ОКР у чвертьфіналі Європейських Ігор. Перемогою Хижняка закінчився і бій у фіналі європейського ліцензійного турніру цього року.

Тим часом, найвищим досягненням бразильського боксера є “бронза” чемпіонату світу-2019. І цього разу саме південно-американцю вдалося вийти у фінал Олімпіади.

За підсумками двох раундів саме Соуза випереджав Бакши. Три судді віддали йому 20 балів – відповідно, для перемоги у бою представникові ОКР потрібен був нокаут, інакше б роздільним рішенням суддів переміг саме представник Південної Америки. Проте Соуза втримав перевагу і не дав себе нокаутувати. У підсумку судді віддали перевагу саме бразильцеві.

Фінал Олімпіади-2020 з боксу у вазі до 75 кг відбудеться у суботу, 7 серпня, о 08:45.

Популярні новини