ГоловнаНовиниДякуємо всім, хто нам допомагає!

Дякуємо всім, хто нам допомагає!

П’ятнадцятий рік поспіль Асоціація спортивних журналістів України (АСЖУ) за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Національного олімпійського комітету України та вірних друзів провела у середу, 24 грудня, свою традиційну святкову зустріч «Підсумки спортивного року». Нинішня церемонія, яка була присвячена також 15-річчю утворення АСЖУ (26 червня 1999), зібрала на 9-му поверсі Мінмолодьспорту майже 200 найкращих спортивних журналістів країни, відомих тренерів, спортсменів, керівників спортивної галузі і Федерацій з різних видів спорту, успішних бізнесменів, народних депутатів, представників багатьох громадських організацій.

Чимало років ми проводили подібний захід наприкінці кожного спортивного сезону. Але через об’єктивні обставини останніх п’яти років вони переносилися на весну, що сприймалося далеко не всіма колегами. І тому рішення Правління АСЖУ повернутися до проведення «Підсумків» наприкінці грудня, знайшло позитивне ставлення у значної більшості членів Асоціації. За повернення до колишньої традиції зіграло і велике бажання колег провести цей захід саме в рік 15-річчя утворення нашої творчої громадської організації. Свято, яке вдалося в усіх відношеннях, лише підтвердило правильність прийнятого рішення – на думку всіх учасників урочистого зібрання, такої теплої, сердечної і щирої атмосфери на «Підсумках спортивного року» у нас ще ніколи не було. Краще всього про це свідчить і великий фоторепортаж, підготовлений лауреатами цьогорічного конкурсу, кращими фотокореспондентами АСЖУ за «Підсумками–2014» Ігорем Сохацьким (Київ) і Сергієм Томко (Запоріжжя) наведений нижче. На мій погляд, їм чудово вдалося відтворити повну картину незабутнього грудневого дня.

Якби була моя воля, кожному спортивному журналісту, а також усім іншим учасникам цьогорічного свята, з радістю вручив би по унікальному гарному призу. До речі, їх спеціально для «Підсумків–2014» підготували співробітники найкращих в Україні компаній, які вже багато років успішно працюють у цьому напрямі: «Десата-спорт» Олександра Школьника і фірма Маріка Орловського. Думається, після нашого заходу, котре широко висвітлювалося в різних ЗМІ країни, замовників неповторних призів в обох колективів значно збільшиться.

Усі ми дуже раді й тому, що разом із нами, спортивними журналістами, в підбитті підсумків 2014 олімпійського року взяли активну участь керівники галузі: Ігор Гоцул – перший заступник міністра молоді та спорту України, президент Федерації легкої атлетики України, Олена Підгрушна – заступник міністра молоді та спорту України, олімпійська чемпіонка з біатлону, Олег Волков – член Виконкому Національного олімпійського комітету України, голова Комісії НОК по ЗМІ та зв’язкам з громадськістю, президент Федерації стрільби України. Ще ніколи АСЖУ не вручало стільки призів – кількість номінацій цього року зросла до 27.

Усі наші лауреати славно попрацювали на спортивній ниві. І за це їм глибока шана, повага і чарівні призи. Нагороди отримали як колективні, так і індивідуальні номінанти, відомі на всю Україну. Серед перших творчі колективи: журналів «Олімпійська арена», «Шкіпер», «Tennis club», «Шахтер», газети «Сегодня», Національної телекомпанії України, Національного радіо, електронного ЗМІ «Sport.ua» тощо. Ще більше знайомих облич бачимо ми серед володарів індивідуальних нагород. Наприклад, олімпійський чемпіон з фехтування на шпагах, заслужений майстер спорту киянин Григорій Крісс, перемігший у номінації «Людина спорту». До речі, 24 грудня у героя токійської Олімпіади (1964) був день народження – Григорію Яковичу виповнилося 74 роки! З чим ми його сердечно і привітали. Ще одним переможцем у цій номінації став Ігор Гоцул – один із керівників спортивної галузі країни. Вищу нагороду АСЖУ «Приз Ігоря Засєди «За честь і достоїнство у спортивній журналістиці» цього року отримали шановані українські журналістки Галина Нечаєва та Людмила Засєда, а в номінації «За великий внесок у спортивну журналістику України» кращими визнані Ігор Левенштейн і Сергій Гайдук.

Лауреатів конкурсу в цьому ювілейному для АСЖУ році чимало. І ми із задоволенням і радістю привітали їх усіх на нашому святі. Назву тут ще лише переможців у номінації «Меценат спорту». Вона в нас з’явилася вперше, хоча її поява вітала в повітрі вже не один рік. Допоміг її створити наш колега Максим Розенко. Перемогу тут отримали два молодих і успішних бізнесмени з міста Волочиськ Хмельницької області Олег Собуцький та Олексій Коваль. Вони – співзасновники відомої в Україні компанії «Агробізнес». Обидва дуже люблять спорт і вкладають в його розвиток як у рідному місті і області, так і в інших регіонах країни чималі кошти. І за це їм наше визнання і велика шана! Сподіваємося, що в наступних конкурсах ми побачимо в цій номінації нових достойних послідовників.
На завершання репортажу хочу ще раз привітати з перемогою всіх лауреатів конкурсу «Підсумки спортивного 2014 року». І побажати їм, а також усім членам АСЖУ, всім колегам спортивним журналістам в Україні, всім нашим друзям добра, здоров’я і злагоди в новому 2015 році! Хай буде він мирним, успішним  щасливим!

Також хочу подякувати всім, хто допоміг нам в організації і проведенні цього свята. Спасибі, друзі!

Михайло Волобуєв,
президент Асоціації спортивних журналістів України,
член Національного олімпійського комітету України

Такими побачили «Підсумки спортивного 2014 року» члени АСЖУ, спеціальні фотокореспонденти сайту АСЖУ Ігор Сохацький, Сергій Томко і Віктор Давиденко.     
 

Популярні новини