ГоловнаНовини«Олімпійський урок» – перша сходинка до вершини

«Олімпійський урок» – перша сходинка до вершини

Дев’ятий рік поспіль з 9-го по 15-е вересня в Україні проходить «Олімпійський урок». Його ініціатором та постійним організатором виступає Національний олімпійський комітет України у співдружності з Міністерством молоді та спорту України. А квінтесенція цього чудового заходу, що триває цілий рік, припадає на День фізкультурника у вересні. І ніякі природні катаклізми не в силах перешкодити його проведенню: охочих взяти участь в «Олімпійському уроці» з кожним роком стає все більше й більше.

Цьому сприяє величезна підготовча робота НОКу, Міністерства спорту, їх підрозділів в областях, а також активна участь в «Олімпійських уроках» багатьох відомих українських атлетів, чемпіонів та призерів Олімпійських ігор, чемпіонатів світу, Європи та України. От і минулої суботи, не дивлячись на проливні дощі по всій країні, десятки прославлених атлетів зустрілися на Дні фізкультурника зі своїми вболівальниками, брали участь з ними в змаганнях і всюди були душею «Олімпійського уроку».

У столиці всі головні заходи Дня фізкультурника пройшли за традицією на Хрещатику, де на імпровізованих спортивних майданчиках змагалися численні любителі найрізноманітніших видів спорту. І серед них чи не найактивнішими були легендарні спортсмени, олімпійські чемпіони та призери – Яна Клочкова, Вадим Гутцайт, Яна Шемякіна, Ельбрус Тедеєв, Наталя Добринська та інші. Крім усіляких стартів тут пройшли різноманітні конкурси та вікторини на спортивну тематику, майстер-класи, показові виступи юних атлетів, які лише починають свій шлях у спорті. В рамках «Олімпійського уроку» відбулося також нагородження призерів ХІІ Європейського юнацького олімпійського фестивалю в Утрехті й традиційні вже змагання зірок жердини «Стрибки на майдані».

«Олімпійський урок» не обмежився лише Днем фізкультурника: потім він цілий тиждень ішов по всій Україні. І найбільш масовими ці заходи були – в Донецьку, Львові, Луганську, Харкові, Житомирі, Чернігові, Комсомольську (Полтавської області), Черкасах, Івано-Франківську , Чернівцях. І так це триватиме по всіх регіонах країни круглий рік. Саме «Олімпійський урок», переконаний, стане першою сходинкою до спортивних вершин для багатьох хлопчиків і дівчат країни.

Михайло Волобуєв,
президент АСЖУ, член НОК України

Популярні новини