ГоловнаНовини18-й Європейський футбольний тиждень (ЄФТ) Спеціальної Олімпіади

18-й Європейський футбольний тиждень (ЄФТ) Спеціальної Олімпіади

З 19 по 27 травня 2018 року проходитиме 18-ий ЄФТ, який є основною яскравою подією у календарі Спеціальної Олімпіади і проводиться щорічно з 2000 року. Європейський футбольний тиждень – це спільний проект Спеціальної Олімпіади та УЄФА. Він покликаний створити можливості для залучення до гри у футбол якомога більше дітей і молоді з розумовими відхиленнями, допомогти їм соціально адаптуватися, зрозуміти свою рівність і гідність, а членам суспільства – відчути свою відповідальність перед людьми з обмеженими можливостями. ЄФТ Спеціальної Олімпіади доводить, що спортсмени з відхиленнями інтелекту, які тренуються і грають в одній команді з спортсменами без таких відхилень, бачать, що включення у суспільство через спорт є досяжною метою!

Цього року близько 45000 спортсменів у 50 країнах Європи та Євразії візьмуть участь у 450  футбольних подіях. Крім УЄФА захід підтримують Національні футбольні федерацій, футбольні ліги вищого рівня Італії Serie A i B, Бундесліги, польська Ekstraklasa, Угорська NBi-OTP Bank, іспанська Fundación del Fútbol Professional, Прем’єр-ліги Великобританії та міжнародна страхова компанія MetLife  Foundation. Девіз цьогорічного ЄФТ: “Граймо та зростаймо разом”.

Напередодні старту ЄФТ Пітер Гіллірон, Голова Комітету з чесної гри та соціальної відповідальності УЄФА, сказав: “Щорічний Європейський футбольний тиждень Спеціальної Олімпіади є червоним тижнем у календарі футболу. УЄФА має намір підтримувати футбольні заходи Спеціальної Олімпіади, щоб кожен, незалежно від рівня здібностей, мав можливість насолодитися футболом”.

22 травня 2018 року від 12.00 до 17.00 у Києві в спорткомплексі Національного педагогічного інституту імені Драгоманова (вул. Тургенівська, 3-9) Спеціальна Олімпіада України (СОУ) в рамках Європейського футбольного тижня проводитиме змагання з футболу 7х7 для дитячих команд. Кожна команда складатиметься з 7 спортсменів, віком від 10 до 12 років.

Залучення до гри у футбол дітей до 12-річного віку є ключовим напрямом Об’єднаного футболу (Unified football), бо саме ця вікова група є місточком між Програмою молодих спортсменів (the Young Athletes Programme) та регулярними Спеціальними олімпійськими програмами з футболу (Special Olympics Unified Football programming) для дорослих віком від 12 років і старше. У рамках турніру пройдуть також спортивні заходи для маленьких футболістів віком від 4 до 7 років за програмою Спеціальної Олімпіади “Маленькі спортсмени”, їх проводитимуть у якості волонтерів і партнерів працівники Міжнародної страхової компанії MetLife.

Популярні новини