ГоловнаНовиниЗ Днем народження, наш президенте!

З Днем народження, наш президенте!

Сьогодні, 16 травня, відомому українському журналістові, члену Національної спілки журналістів України з 1976 року, президенту Асоціації спортивних журналістів України (АСЖУ), члену Національного олімпійського комітету України, віце-президенту Української федерації карате Михайлу Волобуєву виповнилося 72 роки!
 
Народився Михайло Михайлович у далекому Великому Устюзі в одному з таборів ГУЛАГу. Після закінчення 7 класів і 14 років, проведених у різних дитячих будинках Вологодської області, приїхав в Україну, де вступив на штурманське відділення Київського річкового технікуму. Тут і долучився до занять спортом – бокс, акробатика, морське багатоборство, плавання, сучасне п’ятиборство і шахи стали вірними супутниками і до цього дня.
Після закінчення технікуму працював помічником капітана і механіка на суднах ГУДРП, потім служба в армії в Вірменії і в 1968 році повернення до рідного Києва. Через рік, відданий знову флоту, прийшов до редакції «Новин» Київської студії телебачення. В 1970 році вступив він на факультет журналістики (вечірнє відділення) Київського державного університету ім. Т. Шевченка, який успішно закінчив у 1976 році.
 
Навчався і працював у газетах «Юный ленинец», «Комсомольское знамя» – спочатку позаштатним кореспондентом, потім кореспондентом і завідувачем відділом (до 1983).
 
Потім були у Михайла Михайловича незабутні роки роботи в газетах – «Радянська Україна», «Водный транспорт», «Стадион», «Спорт-Экспресс».
 
Особливе місце в його багаторічній журналістській практиці займає робота (з 1986 по 1988) на посаді власного кореспондента РАТАУ-ТАРС по Київській області. Поїздки до Чорнобиля і часті перебування в ураженій зоні суттєво вдарили по здоров’ю Михайла Михайловича. І тільки міцна, дружня підтримка сім’ї, друзів, колег по професії і, звичайно ж, високий професіоналізм лікарів вберегли поки від великої біди…
 
З моменту створення в Україні в 1999 році Асоціації спортивних журналістів України Михайло Волобуєв є її беззмінним президентом. Сьогодні АСЖУ – одна з найбільших і успішних творчих громадських організацій країни. Вона шанована як в журналістському середовищі, так і в світі спорту. І в цьому велика заслуга нашого друга і колеги!
 
З днем народження, наш президенте! Здоров’я і благополуччя тобі, Михайло Михайловичу, і твоїй чудовій родині!
 
Правління АСЖУ
 

Популярні новини