ГоловнаНовиниНімеччина – Україна: і знову нічия!

Німеччина – Україна: і знову нічия!

Збірна України з футболу перед фінальними поєдинками на Євро-2024 зустрілася 3-го червня у товариському матчі проти збірної Німечини. На арені стадіона імені Макса Морлока у Нюрнберзі зібралось майже 43 тисячі уболівальників.

Фото Олександра Бутенка

Через цілий стадіон німецькі фани вивісили гігантський банер у кольорах німецького прапора: «Із серцем в руках і пристрастю у ногах».

Фото Олександра Бутенка

Підопічних Сергія Реброва, який, до речі, цього дня святкував свій полудень віку, приїхали підтримати Андрій Шевченко і посол України в Німеччині Олексій Макеєв. Поруч із ними на трибуні стояли канцлер Німеччині Олаф Шольц, президент Спілки футболу Німеччини Бернд Ноєндорф, генеральний директор клубу «Борусія Дортмунд» Ганс-Йоахим Ватцке та чемпіон світу 1990-го року Руді Феллер. 

Фото Олександра Бутенка

Голкіпер німецької збірної Мануель Ноєр через 550 днів своєї відсутності у воротах багато роботи не мав: уся перша половина матчу пройшла під суцільними тиском Бундестіма.  Своїми швидкими передачами німецькі футболісти шукали шпарини в захисті нашої збірної.

Фото Олександра Бутенка

Але вже на четвертій хвилині свій перший удар по воротах Ноєра наніс Михайло Мудрик, який влучив в ногу Вальдемара Антона, м’яч рикошетом докотився до Віктора Циганкова, але той пробив повз ворота. 

Фото Олександра Бутенка

Найкращий шанс вивести свою команду вперед після чудового навісу Паскаля Гросса на 15-тій хвилині отримав Ількай Гюндоган. Проте капітан Бундестіма не влучив головою, м’яч вкрай невдало відскочив від стегна нападника і його накрив собою Анатолій Трубін.

Фото Олександра Бутенка

На 18-ій хвилині схоже закидання у воротарський майданчик у високому стрибку знову відбиває наш голкіпер, проте бутсою легко зачіпає Юхима Коноплю. Згодом потужними ударами над воротами відзначились Флоріан Віртц та Паскаль Гросс.    

Фото Олександра Бутенка

На 38-ій хвилині зриває оплески українських уболівальників Роман Яремчук: у боротьбі з Йонатаном Тахом Віктор Циганков забирає в нього м’яч, віддає пас нашому дев’ятому номеру і він потужно пробиває по Мануелю Ноєру, який у сейві високо над собою підкидає м’яч, а вже потім ловить його. Наприкінці першого тайму нападник «Валенсії» знову щосили б’є по воротах, але німецький голкіпер бере і цей м’яч. 

Фото Олександра Бутенка

Після першого тайму тренер німецької збірної Юліан Нагельсманн зробив дві заміни: Деніз Ундав вийшов замість Віртца, а Кріс Фюріх змінив Гюндогана. І вже на перших хвилинах своєї гри Кріс Фюріх ледь не забиває: після удару Мусіали Трубін вибиває м’яч перед собою і Юхим Конопля краде м’яча з під ноги Фюріха.

Фото Олександра Бутенка

Не промайнуло і декількох хвилин після того, як Мусіалу замінив Максиміліан Беєр з «Хофенхайма», як дебютант збірної Німеччини протягом двох хвилин спочатку пробиває у поперечину українських воріт, а поім його удар в нижній кут парирує Трубін.  Останні 10 хвилин основного часу збірна Німеччини постійно атакувала ворота нашої збірної: Фюріх з межі штрафного майданчика гарматою б’є по Трубіну, а Беєр та Кіміх змушують знову завмерти серця наших уболівальників.

На останній хвилині Ноєр, як в хокеї, закриває правою ногою ближній кут воріт, по якому з декількох метрів пробивав Андрій Ярмоленко, а удар Ундава після пасу Беєра знову відбиває Анатолій Трубін, який став сьогодні найкращим гравцем збірної України у цьому матчі.  

Фото Олександра Бутенка

Отже, друга за рік гра збірних України і Німеччини знову завершилась внічию, хоча торішня гра 12 червня 2023 року у Бремені була набагато результативніша – 3:3.  За словами очільника збірної України Сергія Реброва наші хлопці своєю грою показали    сьогодні уболівальникам дух України.  

Наступний товариський матч наших футболістів відбудеться 7 червня у Варшаві зі збірною Польщі, а 11-го червня – зі збірною Молдови у Кишиневі. Нагадаємо, збірна Німеччини у матчі-відкритті Євро-2024 14-го зіграє з Шотландією, а національна команда України 17-го червня поєдинком з румунами. Обидва матчі відбудуться на стадіоні «Арена» в Мюнхені.   

Олександр Бутенко, член АСЖУ та AIPS, Нюрнберг, 03.06.2024

Популярні новини