ГоловнаНовиниНімеччина - Україна: і знову 3:3!

Німеччина – Україна: і знову 3:3!

Такої кількості прапорів України ніколи у своєму житті не бачив старий Роланд. Центральна площа німецького міста Бремена, де біля Ратуші з 1404 року височіє ця скульптура паладина імператора Карла Великого, рясно прикрашена цими днями синьо-жовтими кольорами: на «Везерштадіоні» збірна України, розпочинала свій червневий матчевий цикл товариським матчем з Німеччиною.

Фото Олександра Бутенка, АСЖУ
Фото Олександра Бутенка, АСЖУ

Національна команда, що вперше постала під орудою нового керманича Сергія Реброва, отримала шалену підтримку українських уболівальників, які прибули сьогодні до міста бременських музикантів з усіх куточків Німеччини.

Фото Олександра Бутенка, АСЖУ

Водночас, цілком очікувано, було дуже багато самих німців, адже команда Гансі Фліка проводила сьогодні свій ювілейний, тисячний, матч в історії. Стадіон був заповнений вщент. 

Фото Олександра Бутенка, АСЖУ

У своєму дебютному матчі на посаді головного тренера «синьо-жовтих» Сергій Ребров налаштовував хлопців лише на перемогу. Зі збірною Німеччини Україна зустрічалася вже вісім разів і поки жодного разу не перемагала, при цьому три матчі між українцями та німцями завершилися внічию. До речі, перший в історії поєдинок збірної України проти Бундестіму відбувся саме на стадіоні бременського «Вердера» – у рамках відбору до чемпіонату світу 1998-го року.

Фото Олександра Бутенка, АСЖУ

Не встигли команди зіграти  й 90 секунд, як помилкою Михайла Мудрика при передачі ледве не скористався Ніклас Фюлькруг: м’яч пролетів у кількох сантиметрах біля рамки воріт Анатолія Трубіна. На шостій хвилині матчу Маріус Вольф лівою ногою, рикошетом від Йозуа Кіміха, відкриває рахунок у зустрічі.

Фото Олександра Бутенка, АСЖУ

Однак вже  на 19-ій хвилині після блискучої атаки Віктор Циганков відправляє шкіряного у ворота Кевіна Траппа. Боковий суддя фіксує положення поза грою й гол правого вінгера іспанської «Жирони» спочатку не зараховують, але при перегляді головний суддя матчу Анастасіос Сідіропоулус вказує на центр поля. Збірна України зрівнює рахунок – 1:1!

Фото Олександра Бутенка, АСЖУ

А вже на 23-ій хвилині після пасу Олександра Тимчика Михайло Мудрик б’є повз ворота, але м’яч рикошетить від ноги нерухомого Антоніо Рюдігера прямісінько в ворота німецької збірної! Після цього господарі почала активно наступати на ворота України: потужним ударом Леон Горецка ледь не скерував м’яча у ліву від Трубіна дев’ятку, а  поперечина воріт врятувала збірну України від голу у роздягальню після штрафного, виконаного Лероєм  Зане.

У другому таймі, на 56-ій хвилині, помиляється при прийомі м’яча Матіас Гінтер і після короткої передачі Артема Довбика Віктор Циганков оформлює дубль: Україна веде у рахунку 3:1!  Зрештою, німцям вдалося зібрати себе «докупи» і врятувати гру під її завершення. На 83-ій хвилині, після довгого пасу з центру поля Антоніо Рюдігера, Кай Хавертц, перекинувши головою м’яча через Миколу Матвієнка, незворушно відправляє шкіряного у ворота Трубіна.

Фото Олександра Бутенка, АСЖУ

І коли здавалося, що наша збірна таки здобуде свою першу в історії перемогу над Німеччиною, Хавертца у штрафному збив Едуард Соболь, і вже у доданий час Йозуа Кіміх з пенальті поставив крапку у цьому видовищному матчі: 3:3, як і 12 років тому у матчі-відкритті оновленого «Олімпійського».

Фото Олександра Бутенка, АСЖУ

На післяматчевій прес-конференції Сергій Ребров щиро подякував за теплий прийом і підтримку збірної України, яка в таких тяжких умовах війни з російськими агресорами дарує радість спортивної боротьби захисникам України і усім уболівальникам.

Олександр Бутенко, член АСЖУ та AIPS

Популярні новини