ГоловнаНовиниУкраїна-Італія: фоторепортаж з битви у Леверкузені

Україна-Італія: фоторепортаж з битви у Леверкузені

20 листопада на арені футбольного колізею BayАrena у німецькому Леверкузені зійшлися в останній вирішальній битві відбору до Євро-2024 скіфи та сармати з римськими легіонерами: збірна України грала зі збірною Італії.

Фото Олександра Бутенка, АСЖУ

Команді  Сергія Реброва потрібна була перемога, за словами тренера, хлопці знали, як цього можна досягнути і тому наш поєдинок з чинними чемпіонами Європи розпочався доволі активно. На сьомій хвилині Бонджордно збив Довбика на фланзі, Циганков влучно пробив по воротах Доннарумми зі штрафного, але голкіпер «Скуадра Адзурри» врятував команду від гола. Через декілька хвилин вже після відмінного удару з лініїї штрафного майданчика Судакова італійський голкіпер знову відбив м’яча.

Фото Олександра Бутенка, АСЖУ

Але і наш голкіпер Трубін, звичайно, не просто спостерігав за ходом матчу: сейф нашого воротаря після удару Фратеззі зірвав оплески на стадіоні Леверкузена.  

Фото Олександра Бутенка, АСЖУ

Загалом у першому таймі італійці домінували, постійно атакували ворота збірної України, наш захист рвали Барелла, К’єза, Распадорі, Дімарко. Не давали спати Доннаруммі і Конопля, Судаков та Мудрик, який з гострого кута на 65-хвилині створив небезпечний момент для італійців.

Фото Олександра Бутенка, АСЖУ

Але справжній шанс для України заробити пенальті стався за декілька хвилин до кінця основного часу: після передачі Зубкова Мудрик у штрафному майдачику скидає шкіряного собі на хід, але його ногою чіпляє Крістанте, Михайло падає і арбітр Монцано не призначає пенальті. Не радиться зі своїми асистентами та не передивляється епізод у системі VAR.

Фото Олександра Бутенка, АСЖУ

Гра завершилась нульовою нічиєю,  Україна з 14 очками посіла третю сходинку в групі С і тепер на «синьо-жовтих» чекають два матчі плей-оф Лігb Націй, жеребкування яких відбудеться вже за три дні, а самі поєдинки пройдуть у березні наступного року. 

Фото Олександра Бутенка, АСЖУ

Олександр Бутенко, член АСЖУ та AIPS

Популярні новини