ГоловнаНовиниХристос Рождається! Веселих та спокійних Свят!

Христос Рождається! Веселих та спокійних Свят!

Дорогі Колеги та Колежанки!

«Чекаючи свят ми дякуємо, згадуємо й просимо». Так очікування Різдва Христового дуже чітко охарактеризував у своїй передріздвяній промові Блаженніший Святослав Шевчук – глава Української греко-католицької церкви.

Ці характерні означення дуже доречно дають нам розуміння найважливіших для нашого суспільства речей у воєнний час.

Дякуючи Богу, що дочекалися Різдва, ми у той же момент дякуємо головним ангелам-охоронцям України – нашим захисникам за те, що можемо відзначити знакові для Української нації та суспільства події та свята, наші атлети можуть змагатися та відстоювати інтереси України у світі спорту, а журналісти висвітлювати ці події.

Ми згадуємо й пам’ятаємо тих, хто пішов від нас і не може святкувати це Різдво разом з нами через нелюдів зі Сходу, яким не дає спокою наша країна і наша волелюбність та Незалежність. Водночас ми маємо можливість згадати й приємні переможні моменти України цього року, зокрема тріумфи наших спортсменів, які особливо цінні для нації, що веде визвольну війну і які підіймають настрій нашим воїнам.

Просячи  Бога благословення на новий рік й тримаючи найміцнішу віру у нашу Перемогу, не забуваймо, що лише наша єдність та згуртованість досі дозволяє нам існувати як Державі та нації. А тому, просячи, не забуваймо підтримувати і ЗСУ, і один одного. Бо якщо ми влаштуємо війну «поміж себе», той страшний і безжальний ворог, який цього лише й чекає, скористається з нашої слабкості. Тож не даймо йому шансу й тримаймо стрій, підтримуючи один одного!

Чимало українців не можуть бути сьогодні разом родиною, бо втратили своїх найдорожчих у моторошній війні, хтось живе надією, чекаючи свого батька, сина чи чоловіка з полону. Тож ті, хто має таку унікальну можливість – бути разом зі своїми рідними на Різдво, цінуймо цей момент й зберігаймо його у своїй серцях. Часи важкі й попереду ще не скоро буде легше, але у такі часи особливо важливо й відповідально – бути одним цілим, зберігати надію й тримати віру! Україна буде завжди і Україна переможе!

На завершення хочеться знову процитувати Блаженнішого Святослава: «Всім Вам бажаємо вміти так святкувати Різдво, як це вміли робити наші повстанці в криївках, бійці Січового Стрілецтва, Української народної армії, які вміли радіти небесною радістю серед земного болю й страждання. І коли було цілком темно, світило Світлом свого власного серця».

Здоров’я та добра Вам і Вашим найближчим, Колеги й Колежанки! І, звісно, натхнення у новому році надалі творити унікальні журналістські статті, репортажі, інтерв’ю та усі доступні журналістиці жанри! За вас це ніхто не зробить – це наш обов’язок перед суспільством! 😊

Веселих та спокійних Свят! Христос Рождається!

Олександр Гливинський, президент АСЖУ

Популярні новини