ГоловнаНовиниНезламний дух України - спеціальна відзнака АСЖУ  для українських ветеранів на Invictus...

Незламний дух України – спеціальна відзнака АСЖУ  для українських ветеранів на Invictus Games

Є змагання, які вирізняються з-поміж усіх. Це змагання не просто за перемогу у турнірі. Це –  відчайдушна боротьба людини за повернення до життя, за відновлення забутих позитивних емоцій, це Сила Духу людей, які пережили найстрашніше на найжахливішій війні. Наші захисники, повертаючись з фронту, опиняються у реаліях, які стають для них новим складним випробуванням після воєнних лихоліть.

Тріумф українських ветеранів у Дюссельдорфі

Спортивні змагання серед ветеранів – Invictus Games або Ігри Нескорених– це унікальна нагода для психологічної реабілітації військових. Водночас ми уже не вперше наочно переконуємося, яка жага до Перемоги у наших ветеранів. Цього року на Invictus Games, що відбулися у німецькому Дюссельдорфі, збірна України встановила найвище досягнення у своїй історії, здобувши 34 медалі: 12 золотих, 14 срібних та 8 бронзових.

Атлети національної команди України на Іnvictus Games-2023  піднялися на п’єдестал пошани у шести видах спорту. Найуспішнішими стали веслування на тренажерах (11 медалей: 4 золоті + 7 срібних), плавання (9 нагород: 3 золоті, 3 срібні та 3 бронзові) і стрільба з лука (5 медалей: 3 золоті та 2 бронзові).

Українці змагалися у дев’яти видах спорту: легкій атлетиці, паверліфтингу, веслуванні на тренажерах, плаванні, стрільбі з лука, велоспорті, волейболі сидячи, баскетболі на візках та настільному тенісі, що цього року дебютував у програмі Ігор. Крім того, низка українських учасників виступила й у регбі на візках: у складі об’єднаної команди, до якої ввійшли воїни різних країн.

Команда була представлена найбільшим складом у своїй історії – 25 учасниками. Серед них – військові й ветерани ЗСУ, Нацгвардії, Національної поліції та добровольчих батальйонів.

Топ-5 українських мультимедалістів

Найтитулованішим представником збірної України став військовослужбовець ЗСУ Назар Вознюк, який здобув на Invictus Games шість медалей: чотири “золота” та два “срібла” (у плаванні й веслуванні на тренажерах). Ще четверо вояків вибороли більше однієї медалі:

Назар Вознюк: 4+2+0 (6)

Володимир Товкис: 3+0+1 (4)

Микола Заріцький: 2+2+0 (4)

Юлія Шевчук: 1+2+0 (3)

Максим Зубов: 1+1+0 (2)

Медальний залік України на Invictus Games

Результат України на Іграх 2023 року став найкращим за всю історію участі команди (з моменту дебюту 2017-го) у цих змаганнях: і за числом медалей, і за їхнім ґатунком.

Виступи Збірної України на Invictus Games:

Торонто-2017: 14 медалей (8 золотих, 3 срібні, 3 бронзові)

Сідней-2018: 20 (7+10+3)

Гаага-2022: 16 (5+5+6)

Дюссельдорф-2023: 34 (12+14+8)

Шана й вдячність

Як і мільйони українців, які завдяки самопожертві наших захисників мають змогу жити, вчитися й працювати у своїй державі, спортивні журналісти вражені феноменальною Силою Духу українських ветеранів. Рекордний результат національної команди України на Invictus Games – зайвий доказ того, що Україну захищають найкращі люди нашої нації.

Експертна Рада Асоціації спортивних журналістів України з глибокою повагою, безмежною вдячністю та великою шаною присуджує спеціальну Відзнаку Збірній України на Invictus Games (Іграх Нескорених) –  «Незламний Дух України».

Ми пишаємося, що на щорічному нагородженні Асоціації спортивних журналістів України були присутні п’ятеро наших славетних героїв, переможців Ігор Нескорених – срібна призерка змагань Юлія Паєвська («Тайра»), 4-разовий чемпіон Invictus Games  Назар Вознюк, 3-разовий чемпіон Ігор Володимир Товкис, чемпіон та призер Ігор Максим Зубов та чемпіон Invictus Games, капітан Збірної України Олександр Маковей.

Дякуємо Вам! Слава Україні! Слава ЗСУ!

Популярні новини