ГоловнаНовиниЄвропейський тиждень баскетболу Спеціальної Олімпіади Європи Євразії 2018 в Україні (21-28 листопада...

Європейський тиждень баскетболу Спеціальної Олімпіади Європи Євразії 2018 в Україні (21-28 листопада 2018 року)

 
Спеціальна Олімпіада України з гордістю повідомляє про, що 15-ий Європейський Тиждень Баскетболу (ЄТБ) підтримали гіганти європейського баскетбольного співтовариства ФІБА Європа і Євроліга баскетболу. 
 
Метою цьогорічного ЄТБ СОЄЄ є розширення можливостей по всій Європі для дорослих і дітей з відхиленнями у розумовому розвитку. В фокусі ЄТБ 2018 – зосередження на баскетболі 3 х 3, міні- баскетболі та «Об’єднаному» баскетболі.
 
Спеціальна Олімпіада України для людей з відхиленнями у розумовому розвитку в рамках ЄТБ проводитиме в 9 областях України за участю до тисячі спортсменів СО локальні змагання, а при підтримці Фонду соціального захисту інвалідів і Федерації баскетболу України Всеукраїнські змагання в м. Сміла Черкаської обл. 21-22 листопада 2018 р. для 10 команд.
 
ФІБА Європа і ONE TEAM Євроліги баскетболу, а також 25 національних федерацій баскетболу і 60 професійних клубів по всій Європі підтримають Європейський тиждень баскетболу в якому братимуть участь17000 спортсменів 33 країн. Команди СО також братимуть участь у матчах Євроліги баскетболу 2-4 грудня як ONE TEAM. 
 
«ФІБА Європа рада продовжити довгострокове партнерство зі Спеціальною Олімпіадою, яка є частиною нашої місії зі сприяння баскетболу для всіх. Я цього року особливо заохочую зосередитися на міні-баскетболу і «Об’єднаному» баскетболі»-сказав Каміл Новак, Генеральний секретвр ФІБА Європа. 
«Це велика честь для нас продовжувати підтримку Спеціальної Олімпіади, яка використовує силу спорту для боротьби проти дискримінації людей з розумовими вадами і використовує баскетбол для їх інтеграції в громадянське суспільство»- наголосив Джорді Бертомео президент і головний виконавчий директор Євроліги баскетболу. 
 
Генеральний секретар Федерації баскетболу України Володимир Драбіковський підкреслив, що ФБУ була першою національною федерацією з видів спорту, яка в 2003 році офіційно підтримала Спеціальну Олімпіаду України, підтримує і буде підтримувати цей благородний рух. 
 
Спеціальна Олімпіада (СО) – це міжнародна благодійна організація, що проводить тренування та змагання з 33 видів спорту для дітей та дорослих з відхиленнями у розумовому розвитку по всьому світі. СО була заснована 1968 року сестрою президента США Дж.Кеннеді пані Юніс Кеннеді-Шрайвер і охоплює зараз близько 4,5 мільйони спортсменів у 170 країнах світу. Тепер загальновизнано, що систематичне зайняття спортом сприяє покращенню розумової діяльності людей, які мають відхилення у розумовому розвитку. Крім того, СО допомагає соціально адаптуватися у суспільстві, зрозуміти свою гідність та рівність, а членам суспільства – відчути свою відповідальність перед людьми з обмеженими можливостями. 
 
У світі Рух Спеціальної Олімпіади спрямований на створення світу, який приймає та поважає кожну людину незалежно від особливостей її розумового чи фізичного розвитку, – світ інклюзії та взаємної поваги. 
 
Спеціальна Олімпіада України (СОУ) існує з 1994 року, зареєстрована як громадська організація у 2002 році, має акредитацію Міжнародної СО, договір з НОК, провідними національними федераціями з видів спорту та МОН України. СОУ проводить тренування і змагання впродовж року з 16 видів спорту для більш як 10 тисяч спортсменів в 21 регіоні країни, надаючи їм постійну можливість вдосконалювати свою фізичну форму, отримувати відчуття радості і гідності та розділяти їх із рідними, друзями та іншими членами суспільства. 
 
Андрій Підварко,
Виконавчий директор
Спеціальної Олімпіади України
 

Популярні новини