ГоловнаНовиниПерший в історії Всеукраїнський студентський турнір з кіберспорту

Перший в історії Всеукраїнський студентський турнір з кіберспорту

 
Сьогодні на базі Національного університету фізичного виховання і спорту України (НУФВСУ) відбувся фінал першого в Україні студентського турніру серед команд вищих навчальних закладів «Ukrainian University Open – 2018» з кіберспортивних дисциплін «DOTA 2» та «League of Legends».
 
У змаганнях, організованих Спортивною студентською спілкою України, Українською федерацією електронного спорту за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України взяло участь понад 600 гравців, які представляли 67 команд вищих навчальних закладів України з 23 міст. Команди-переможці отримали по 10.000 грн, сертифікати в Академію бізнесу від Ernst&Young, сертифікати на продукцію Razor, медалі, кубки й грамоти.
 
Спершу визначалися найкращі у «League of Legends». У фіналі зустрілися «Science Engineering» (Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя) та «NAU EDA» (Національний авіаційний університет). Очевидного фаворита у парі не було, адже обидві команди на шляху до фіналу демонстрували гарну професійну гру. У підсумку студенти «NAU EDA» перемогли тернопільчан із рахунком 2-0.
 
До фінальної частини змагань «DOTA2» вийшли збірні команди Чорноморського національного університету імені Петра Могили «ТМ123», Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова «NUOS». Кіберспортивний поєдинок видався інтригуючим і насиченим, тримаючи глядачів майже дві с половиною години в напрузі. Врешті-решт «ТМ123» вирвали перемогу з рахунком 2-1.
 
На прес-конференції «Реалії та перспективи кіберспорту в Україні», яка передувала турніру, ректор НУФВСУ Євгеній Імас пообіцяв, що «вже наступного навчального року на базі університету планується відкриття магістерської програми з кіберспорту».
 
– Ми плануємо робити все необхідне, – наголосив ректор, – щоб успішно розвивати кіберспорт в Україні. 
 
Засновник ESM.one, голова Української федерації електронного спорту Іван Данішевський підкреслив високий рівень гравців, які беруть участь у змаганнях. «У рамках «UUOpen – 2018» вдалось зібрати майже 100 супер гравців, які входять до світового рейтингу. В Україні кіберспорт має величезні перспективи, враховуючи те, якого успіху досягла команда «NAVI».
 
Також Іван Данішевський наголосив, що кіберспорт у нас потребує популяризаціїї. «Адже величезна кількість школярів в Україні грає у комп’ютерні ігри, але боїться, що суспільство їх засудить і віднесе до числа ігроманів». Тому, щоб не відривати дітей від соціуму, переконаний організатор турніру, їх слід інтегрувати та направити правильним шляхом.
 
Мирослава Силенко,
Ярослав Куліш,
студенти 4 курсу Інституту журналістики
Київського університету імені Бориса Грінченка
 

 

Популярні новини