ГоловнаНовиниAIPS Europe підтримує Україну та очікує скасування рішення про допуск російських та...

AIPS Europe підтримує Україну та очікує скасування рішення про допуск російських та білоруських атлетів

«Беззастережно підтримуємо Україну і сподіваємося на реакцію МОКу»

Європейська асоціація спортивних журналістів AIPS Europe висловила свою підтримку Україні та українським колегам і закликала МОК та міжнародні федерації переглянути своє рішення щодо допуску російських та білоруських атлетів до міжнародних змагань.

Конгрес світової спортивної преси AIPS розпочався у Сеулі із асамблей континентальних організацій. На засіданні європейської секції президент АСЖУ Олександр Гливинський розповів про нинішню воєнну ситуацію в Україні та справи українських спортивних медіа у ці важкі часи. З початку війни 15 українських спортивних журналістів пішли на фронт захищати Волю та Незалежність України. Подякувавши колегам з AIPS та AIPS Europe за активну і суттєву підтримку українців від початку війни, очільник АСЖУ закликав спортивні медіа Європи підтримати пропозицію української сторони, звернувшись до Міжнародного олімпійського комітету та міжнародних федерацій не допускати атлетів з країни-агресора та її союзниці до міжнародних змагань. Після гарячих дискусій колеги погодилися, що у час, коли терористична держава щоденно атакує цивільних, намагаючись знищити все живе на території України, навіть журналісти не можу зберігати нейтральність й залишатися осторонь антигуманної, безжальної та позбавленої сенсу війну, яку веде росія. А відтак не може  бути мови про участь представників росії та білорусі у мирних спортивних змаганнях. За підсумками засідання було прийнято відповідно заяву, яку вже було розповсюджено у всі національні асоціації спортивних журналістів Європи та надіслано усім спортивним виданням Старого Світу.

«AIPS Europe, знаючи поточну ситуацію в Україні, надаючи всю можливу підтримку Асоціації спортивних журналістів України, беззастережно засуджує напади Росії на Україну, які призвели до війни, починаючи  з лютого 2022 року.

У той же час, зважаючи на таку військову ситуацію, AIPS Europe сподівається, що міжнародні спортивні федерації та МОК переглянуть позицію допуску атлетів з Росії та Білорусі до  міжнародних змагань,  – йдеться у заяві AIPS Europe.

Упродовж Конгресу президент АСЖУ також представить позицію України та розповість про реальний стан речей перед учасниками зібрання з усього світу.

Популярні новини