ГоловнаНовиниЯрослава Магучіх - незмінний номер один в Європі

Ярослава Магучіх – незмінний номер один в Європі

На чемпіонаті Європи з легкої атлетики в Стамбулі Україна здобула  дві медалі у змаганнях зі стрибків у висоту серед жінок.

Ярослава Магучіх виборола «золото», захистивши свій титул чемпіонки Європи,  а Катерина Табашник обірвала «прокляття» четвертих міст, вперше у кар’єрі потрапивши на подіум континентальної першості.  

Фінал стрибків у висоту, в якому взяли участь три українських легкоатлетки,  розпочався на висоті 1,80 метра,   Бріт Веерман з Нідерландів, українки Катерина Табашник та  Юлія Левченко, Ангеліна Топич з Сербії, , німкеня  Крістіна Гонзель та Даніела Станчу з Румунії змогли подолати цю планку. Однак, Ярослава Магучіх та британка Морган Лейк вирішили не вступати до боротьби на цій висоті, а почали змагатися з 1.91 та 1.86  метра відповідно.

Фото European Athletics

Участь у секторі на висоті 1.94 м продовжили шість стрибунок, три з них – українки. З першої спроби подолали планку чотири спортсменки – проблеми виникли лише у німкені Гонзель та у Юлії Левченко, яка вперше на Євро була змушена використовувати другу спробу. А згодом і третю, подолавши цю висоту. А от  Гонзель припинила виступи.

Висоту 1.96 метра змогли взяти лише Магучіх та нідерландка Веерман. Відтак серед трьох атлеток  (Табашник, Левченко та Топич), які припинили боротьбу  на цій планці, перевагу отримувала та, яка попередні висоти брала з меншим числом спроб. Такою виявилася Катерина Табашник, котра вперше у кар’єрі здобула «бронзу» Європи. Це стало фактом після того, як Юлія Левченко із третьої спроби не взяла 1,96. Після невдалого стрибка Юля підійшла до Табашник, обійняла її та щиро привітала. Українські дівчата вкотре підтвердили командний дух, що панує у нашій команді.

Після того, як було зрозуміло, що Україна гарантувала собі дві медалі у стрибках у висоту  Магучіх боролася з Веерман за “золото”. Ярослава  у першій же спробі взяла 1.98 метра. Для нідерландки ця висота поки залишається недосяжною у кар’єрою. Отож саме українка продовжує очолювати топ-залік стрибунок Старого Світі!

Магучіх після перемоги замовила  висоту 2.03 метра, намагаючись встановити  найкращий результат сезону у світі, проте цього разу планка не встояла.

Фото Ульфа Шіллера

Медалі, здобуті Ярославою Магучіх та Катериною Табашник стали відповідно другою та третьою нагородою України на цьогорічному чемпіонаті Європи у приміщенні. Раніше «бронзу» здобув штовхальник ядра Роман Кокошко, а у заключному змагання Євро-2023 «срібло» здобув ще один стрибун у висоту Андрій Проценко.

Катеринка Смогоринська, АСЖУ

Популярні новини