ГоловнаНовиниКатар програє Еквадору у матчі-відкритті мундіалю

Катар програє Еквадору у матчі-відкритті мундіалю

Грою Катар-Еквадор сьогодні розпочався 22-ий Кубок світу з футболу.

Перший матч мундіалю не став яскравим видовищем. Свідомо спостерігаючи за футбольними  чемпіонатами світу  з 1982 року, не пам’ятаю, щоби  стартова гра турнірів була результативною та видовищною. Але раніше хоча б чинні чемпіони світу турніри відкривали, що призводило до певних сенсацій. А зараз вирішили віддати перевагу господарям й, у підсумку, ми отримали хоча й часом динамічний, але не дуже цікавий та передбачуваний поєдинок, в якому більш майстерна команда виявилася кращою. Тож скандалу з “договорняком”, про який заявили на весь світ, передрікаючи мінімальну перемогу катарцям і з єдиним голом в другому таймі, не сталося. Та й за характером гри катарці були слабшими за своїх суперників у всіх аспектах.

Як бачимо, що формування збірної з гравців одного клубу, який домінує в національній першості, не принесло бажаного результату. І, хоча катарці разом грають вже не перший рік, змістовного футболу ми від них не побачили. А Еквадор, який міг і не зіграти на цьому чемпіонаті через скандал із подвійним громадянством свого гравця,  все вирішив ще у першій двадцятихвилинці чемпіонату світу. Дубль оформив добре нам знайомий за матчами київського “Динамо” з “Фенербахче” Еннер Валенсія. А мав би бути перший хет-трик. Однак першийгол  був скасований VARом через мінімальний офсайд. Еквадорців це не дуже засмутило й вони згодом заробили пенальті (голкіпера господарів можна було й вилучати за «фол останньої надії»), який реалізував їхній капітан. А ось другий гол Валенсії став справді класним забитим ефектним зрячим ударом головою. Далі еквадорці не особливо напружувалися, розуміючи, що головні битви у них попереду. А у катарців можна згадати один момент наприкінці першого тайму. По перерві одні вже не дуже хотіли, а інші нічого не могли вдіяти. Тож, фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу Еквадору – 2:0. Рішучий крок до третього місця в цій групі еквадорці зробили. А Катар не виглядає командою, яка здатна створити сенсацію в наступних поєдинках із Нідерландами та Сенегалом, які зіграють завтра. Тоді й можна буде оцінити перспективи Еквадору в боротьбі за вищу позицію в турнірній таблиці.

Що порадувало, то це майже заповнені трибуни стадіону, на яких було багато шанувальників Еквадору, які почали святкувати задовго до фінального свистка. А вболівальники Катару виглядали відверто засмученими, адже вони сподівалися на інший результат.

Чемпіонат світу. Група А. 1 тур.

Катар – Еквадор – 0:2

Голи: Валенсія (16, пенальті; 31)

Попередження:  Алшиб (15), Алі (22), Будіаф (36), Афіф (78) – Кайседо (29), Мендес (56)

Катар: Алшиб, Педро Мігел, Хассан, Ахмед, Хішам, Хухі, Хатем, Алхайдос (Вад, 72), Будіаф, Афіф, Алі (Мунтарі, 72)

Еквадор: Галіндес, Торрес, Хінкепі, Еступіньян, Пресіадо, Ібарра (Сармієнто, 68), Плата, Мендес, Кайседо (Франко, 90), Естрада (Родрігес, 90), Валенсія (Сіфуентес, 77).

Арбітр: Даніеле Орсато (Італія)

Стадіон «Аль-Байт» (Ель-Хаур, Катар)

Юрій Ілючек, член АСЖУ та AIPS

Популярні новини