ГоловнаНовини"Колос" виривається у лідери, "Шахтар" тримає Фортуну за хвоста, "Динамо" врешті перемагає

“Колос” виривається у лідери, “Шахтар” тримає Фортуну за хвоста, “Динамо” врешті перемагає

Огляд матчів та найбільш знакових події 4-го туру УПЛ

Більше не аутсайдери: хет-трик від бразильського хавбека підняв львівський “Рух” з дна турнірки і завдав першої поразки лідеру Прем’єр-ліги

4 тур УПЛ розпочався з домашньої гри між «Рухом» та луганською «Зорею». 

Бразилець Таллес «оформив» 3 м’ячі у ворота харків’ян (один в першому таймі, два – після перерви) та увійшов в історію, як автор першого хет-трику львівського клубу в історії українського чемпіонату.

Нарешті, підопічні Леоніда Кучука перервали серію невдалих матчів, і з трьома очками в активі піднялися на 10-ту позицію турнірної таблиці. 

Для «Зорі» ця поразка – перша у внутрішньому сезоні, але завдяки набраним 9 очкам у попередніх турах команда залишається у топ-групі.

Фото ФК “Рух”

«Рух» – «Зоря»  3:1

Голи: Таллес Бренер Де Паула (41’, 49’(П), 62’); Назарій Русин (55’)

“Верес” у трійці лідерів: підопічні Вірта здобули третю мінімальну перемогу у чотирьох стартових турах, а от «Кривбас» досі не може відкрити лік забитим м’ячам у сезоні.

0:1 – результат зустрічі номінального господаря – «Кривбаса», та «Вереса» на столичному НСК «Олімпійський».

Видовищним голом за рівненський клуб відзначився Віталій Дахновський – після удару під поперечину з 25-метрів м’яч опинився за коміром воротаря й приніс команді додаткових 3 очки до заліку. Клуб Юрія Вірта тепер ділить 3-5 місця з луганською «Зорею» та «Дніпром-1». 

Для «Кривбаса» це третя поразка з початку сезону, у ще одному матчі криворіжці зіграли у нульову нічию. Відтак, маючи лише 1 очко в активі, вони наразі закріпилися у статусі, поділяючи разом зі «Львовом» та «Ворсклою» 14-16 місця.

Кривбас” – “Верес”   0:1

Гол: Віталій Дахновський (28’)

«Шахтар» вирвав перемогу на останніх хвилинах матчу з «Чорноморцем». Дебютний гол Шведа в УПЛ

Після феєричного початку у Лізі чемпіонів, здавалося, що у національному чемпіонаті можна очікувати від гірників справдні потужної гри. Але активізуватися «помаранчево-чорним» вдалося лише у другому таймі, коли Мар’ян Швед, який не встиг відзначитися за кілька хвилин участі у матчі попереднього туру проти “Кривбасу”, зрівняв рахунок, забивши свій перший гол в українському чемпіонаті.

Цей матч міг перервати рекордну серію донеччан з 24-х безнічийних ігор проти “Чорноморця”, однак на 90+6’ хвилині півзахисник донецького клубу Олег Очеретько відчайдушним ударом збільшив рахунок гірників, тим самим довершивши рекорд. 

Після цього туру “Шахтар” ділить першу сходинку турнірної таблиці з «Колосом», а підопічні Романа Григорчука посідають 13-те місце.

Фото ФК “Шахтар”

Шахтар – Чорноморець   2:1

Голи: Мар’ян Швед  (74’), Олег Очеретько (90+6’); Максим Брагару (9’)

Друга “суха” розгромна перемога у виконанні дніпрян: серед героїв матчу – Артем Довбик

Зустріч між «Дніпром-1» та «Металістом-1925» закінчилася розгромним фіналом для номінальних гостей. Третя поспіль перемога  підопічних Олександра Кучера утримує їх на третій позиції, однак за втраченими очками, яких у дніпрян поки немає, саме вони – потенційні лідери УПЛ.   

Дебютний гол у сезоні забив бомбрадир «Дніпра-1» Артем Довбик.  Харківський клуб зазнав першої невдачі з початку чемпіонату та посідає тепер 8 місце з 5 очками в заліковому активі. 

У наступному турі харків’яни зустрінуться з нинішнім лідером турніру – ковалівським “Колосом”, якому вже мінімально поступилися їхні земляки, а в «Дніпра-1» буде нагода продовжити серію переможних матчів у зустрічі зі «Львовом».

Фото СК “Дніпро-1”

СК “Дніпро-1” – «Металіст-1925»   3:0

Голи: Володимир Адамюк (62’), Артем Довбик (66’), Артем Громов (88’)

Ковалівці – нові лідери чемпіонату. Мінімальна перемога в більшості над харківським «Металістом»

Підопічні Ярослава Вишняка ще не програвали в поєдинках нового сезону УПЛ, у матчі проти «Металіста» збільшивши кількість перемог до 3-х. Набравши 10 очок за 4 тури, «Колос» гордо посідає перед паузою перше місце, оскільки забив на один м’яч більше, ніж «Шахтар». Як-то кажуть, дрібниця, але приємно.

Колос — Металіст   1:0

Гол: Сергій Мякушко (72‘)

«Динамо» важкими потугами  завершилася таки перервали чорну смугу із п’яти поразок, мінімально обігравши аутсайдерів чемпіонату – ФК «Львів».

Сезон в УПЛ для столичного клубу розпочався з двох поразок – від СК «Дніпро-1» та луганської «Зорі». Прикра невдача в матчі проти турецького «Фенербахче» також, здавалося, могла б емоційно вплинути на результат гри зі «Львовом». Проте «блакитно-білим» таки вдалося подолати негативне минуле та, врешті-решт, здобути довгоочікувану перемогу, «відірвавшись»  від дна турнірної таблиці. Єдиний гол на рахунку Віталія Буяльського, для якого цей м’яч став ювілейним, 40-им, забитим в УПЛ.

Динамівці піднялися ближче до середини турнірної таблиці, ділячи 10-11 позиції з  іншим авторм дебютної звитяги у сезоні – «Рухом».

Фото ФК “Динамо” Київ

«Динамо» — «Львів»  1:0

Гол: Віталій Буяльський (32‘)

Перший бал «Ворскли» в новому сезоні завдяки  безгольовій мировій  з «Олександрією»

Клуб Віктора Скрипника таки здобув перше залікове очко у важкому матчі з «Олександрією».

Незарахований через офсайд гол Валерія Бондаренка у ворота через офсайд хоч і врятував полтавців від четвертої поразки поспіль, але аж ніяк не міг гарантувати пристойного місця в турнірній таблиці. «Ворскла»  залишається на «глибині» турнірки, а «Олександрія» з сімома очками в активі закріплюється на 7 місці, де її з двох сторін оточили харків’яни – «Металіст» з такою ж кількістю очок на 6-ій позиції, а «Металіст-1925» з п’ятьма балами- на 8-ій.

«Ворскла» — «Олександрія»   0:0

Дебютна перемога «Миная» в поточному сезоні УПЛ: дограли в меншості через голкіпера 

4-ий тур УПЛ завершився матчем між «Інгульцем» та «Минаєм» , в якому гості змогли здобути перемогу.

До кінця другого тайму закарпатці вели в рахунку 2:0, але залишилися в меншості на 89-й хвилині матчу, коли рефері «вручив» червону картку воротарю Олександру Бандурі за гру руками поза межами карного майданчика. 

У компенсований час “Інгулець» отримав право на штрафний удар, і, скориставшись моментом, зменшив перевагу гостей, мінімально поступившись в поєдинку.

За підсумками 4-х турів «Інгулець» з 2 балами посідає 12-те місце турнірної таблиці, а «Минай», маючи в своєму активі 4 бали, закріпився на 9-му. 

Фото ФК “Олександрія”

«Інгулець» – «Минай»   1:2

Голи: Євген Твердохліб (18‘). Олексій Хахльов (60‘); Олександр Козак (90+1‘) 

5-ий тур УПЛ відбудеться вже наступного місяця  (базовий день – 1 жовтня),  після матчів Ліги Націй УЕФА, під час яких Збірна України зіграє три заключних матчі цього сезону: 

21 вересня – проти Шотландії;

24 вересня – проти Вірменії;

27 вечеря –  знову проти Шотландії.

Діана Жук

Популярні новини