ГоловнаНовиниЯрослава Магучіх - чемпіонка Європи!

Ярослава Магучіх – чемпіонка Європи!

Ярослава Магучіх ставить “золоту крапку” на Мультиспортивному чемпіонаті Європи! 20-річна дніпрянка тріумфувала у фіналі жіночих стрибків у висоту. Для перемоги їй вистачило результату 1.95 м. У цьому легкоатлетичному сезоні Ярослава брала нагороди на всіх великих форумах – “золото” чемпіонату світу у приміщенні, “срібло” чемпіонату світу на відкритому повітрі і тепер – “золото” чемпіонату Європи.

Медаль Магучіх стала історичною для України – це перше «золото» нашої держави на чемпіонатах Європи саме у жіночих стрибках у висоту.

«Золото» українці приніс стрибок на 195 см, які вона взяла з першої спроби тоді як її основна конкурентка – чорногорка Марія Вукич, взяла ту ж саму висоту, але з третьої спроби, що й стало визначальним у боротьбі за найвищу нагороду. Інша українка Ірина Геращенко взяла таку ж висоту, як і володарка бронзової нагороди – 193 см, зумівши підкорити планку у третій спробі. Однак цей стрибок не приніс Ірині медалі, оскільки конкурентки взяли висоту з першого стрибка. Відтак Геращенко – п’ята у підсумку.

Третя учасниця фіналу з України – Юлія Левченко, зупинилися на висоті 186 см, поділивши дев’яте місце з трьома іншими стрибунками.

Чемпіонат Європи 2022 з легкої атлетики

Мюнхен (Німеччина), 21 серпня

Стрибки в висоту. Жінки

  • 1. Ярослава Магучіх (Україна) – 1.95 м
  • 2. Марія Вукович (Чорногорія) – 1.95 м
  • 3. Ангеліна Топич (Сербія) – 1.93 м
  • … 5. Ірина Геращенко (Україна) – 1.93 м
  • …9. Юлія Левченко (Україна) – 1.86 м

Україна вперше за десять років і загалом лише вдруге в історії виборола медаль на дорослому чемпіонаті Європи в жіночих стрибках у висоту. До цього подібне вдавалося лише Олені Холоші, яка 2012 року здобула “бронзу”. Таким чином, Ярослава Магучіх – перша чемпіонка Європи в цій дисципліні в історії України.

“Золото” Магучіх стало другою найвищою нагородою України у легкій атлетиці на Євро в Мюнхені,після перемоги Марини Бех-Романчук у потрійному стрибку. Загалом це п’ята медаль наших легкоатлетів на цьому змаганні.

Якщо враховувати всі види цьогорічного Мультиспортивного Євро, Магучіх принесла Україні п’яте “золото” та збільшила загальне число нагород до 22.

Популярні новини